
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi, 17 Haziran 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı. Kararname kapsamında Türkiye genelinde 429 mülki idare amirinin görev yeri değişirken, Bingöl’de de önemli atamalar gerçekleşti.
Kararname ile Bingöl’ün Adaklı, Genç, Solhan, Yayladere ve Yedisu ilçelerinin kaymakamları değişirken, Bingöl Vali Yardımcılığı görevine de yeni bir isim atandı.
SOLHAN’A YENİ KAYMAKAM
Kararnameye göre Solhan Kaymakamı Adnan Doğan, Giresun’un Şebinkarahisar ilçesine kaymakam olarak atanırken, Kilis’in Elbeyli Kaymakamı Okan Ayaz ise Solhan Kaymakamlığı görevine getirildi.
BİNGÖL VALİ YARDIMCILIĞINA YENİ ATAMA
Gaziantep’in Araban Kaymakamı Özgür İşçimen, Bingöl Vali Yardımcılığı görevine atandı.
YAYLADERE KAYMAKAMI VALİ YARDIMCISI OLDU
Yayladere Kaymakamı Mehmet Buğra Katırcı, Gümüşhane Vali Yardımcılığı görevine atanırken, yerine Isparta Gelendost Kaymakamı Mehmet Arsoy getirildi.
DİĞER ATAMALAR
Adaklı Kaymakamı Abdullah Sarı, Van’ın Çatak ilçesine atanırken, yerine Kayseri Sarıoğlan Kaymakamı Tugay Kalkanlı atandı.
Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, Artvin Arhavi Kaymakamlığı görevine atanırken, Kars Arpaçay Kaymakamı Muhammed Burak Akköz Genç Kaymakamı oldu.
Yedisu Kaymakamı Hasan Erdoğan, Diyarbakır Kulp Kaymakamlığı görevine atanırken, Çankırı Kızılırmak Kaymakamı Emrah Özbek ise Yedisu Kaymakamlığına getirildi.
Yayımlanan kararnameyle birlikte Bingöl’de mülki idare kadrolarında önemli değişiklikler yaşanırken, yeni atanan kaymakamların önümüzdeki günlerde görevlerine başlaması bekleniyor.


