Advert
as

Köse, Ak Parti’den Aday Adayı Oldu

 Köse, Ak Parti’den Aday Adayı Oldu

24 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan Eğitimci Faruk Köse, resmi başvurusunu AK Parti Bingöl İl teşkilatında yaptı.

Ak Parti’den Bingöl Milletvekili Aday Adayı olan Eğitimci Faruk Köse, “Milli Görüş geleneğinden gelen biri olarak Milli Türk Talebe Birliği'nden başlayarak Cumhurbaşkanımızı önder ve örnek alarak takip ede geldik. Ak Parti'nin kurulduğu ilk günden beri liderimizin başlattığı bu kutlu davada bir nefer olarak dava şuuruyla hep yanında olduk. 24 Haziran seçiminde daha güçlü bir şekilde yanında olabilmek için milletvekili aday adayı olmaya karar verdik. Allah doğru yolda olanların yardımcısı olsun.”

Ak Parti’den Bingöl Milletvekili Aday Adayı olan Eğitimci Faruk Köse, “Uzun yıllar gelgitler yaşayan, darba, muhtıra ve meclisteki gensoru ayak oyunlarıyla hükümetlerin ömürlerinin ortalama 16 aya indiği parlamenter sistemin istikrarsız ülke görüntüsü Cumhurbaşkanlığı sitem ile son bulacaktır. Bu yeni sistem yasama organının niteliğini de artıracaktır. Bingöl'ün aziz halkı basiret, feraset ve onurlu duruşuyla nasıl 1982 Anayasa referandumuna hayır demişse, 16 Nisan 2017 Referandumuyla yine rekor düzeyde evet demişse, 24 Haziran seçiminde de aynı feraseti gösterip Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı ve Ak Parti milletvekili adaylarını rekor düzeyde seçeceğine kimsenin şüphesi olmasın. 24 Haziran’da 16 Nisan referandumunu taçlandırmış olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dava derdini paylaşan, milletine sevdalı, onun öngörüsü doğrultusunda hareket eden siyasi kadrolara ihtiyaç vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2010 yılı şubat ayında; "Bunları bu ülkeden temizlemek zorundayız" sözlerin gereğini yerine getirip mücadele kararlılığını göstermiş olsalardı büyük ihtimalle ne 17/25 Aralık olaylarını ne de 15 Temmuz darbe girişimini yaşamamış olurduk. Zaman zaman bu mücadelede yalnız kaldığını söylemesi de buna işaret etmektedir. 24 Haziran’da vatandaşın önüne konulan sandık dava bilincine sahip, ülke sorunlarıyla hemhal, insanlarımızın ve ülkesinin derdiyle ilgilenmekten başka uğraşısı olmayan, temsil kabiliyetine sahip, birikimiyle, deneyimiyle ülkenin gelişmesine ve kalkınmasına katkı yapacak bireylerin seçimi olacaktır. Siyasette görev, büyük itina ile seçilmiş, geçmişinde en ufak olumsuz bir iz taşımayan, halkın nezdinde itibar kaybetmemiş, milletin desteklediği, arkasında duracağı kadrolara teslim edilmelidir. Milli Görüş geleneğinden gelen biri olarak Milli Türk Talebe Birliği'nden başlayarak Cumhurbaşkanımızı önder ve örnek alarak takip ede geldik. Ak Parti'nin kurulduğu ilk günden beri liderimizin başlattığı bu kutlu davada bir nefer olarak dava şuuruyla hep yanında olduk. 24 Haziran seçiminde daha güçlü bir şekilde yanında olabilmek için milletvekili aday adayı olmaya karar verdik. Allah doğru yolda olanların yardımcısı olsun. İnanıyoruz ki bizleri 2002'den beri yalnız bırakmadı ve bırakmayacak; Çünkü zalimlere karşı dik duruşuyla, mazlumların yanında merhametiyle yüce Yaradan'ın desteğine mazhar olmaktadır liderimiz. Ramazan Bayramı'nın hemen ardında yeni sisteme göre yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi 24 Haziran'da yapılacaktır, Çifte bayram yaşayacağız inşallah.  Rabbimiz hayırlara vesile kılsın. Bingöl İlimize ve ülkemize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

Faruk Köse Kimdir?

1963 yılında Solhan'da doğdu. İlkokulu Asmakaya köyünde, ilkokuldan sonra medrese eğitimine devam etti. Ortaokulu Varto Lisesi'nde okudu. Muş İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 1982 Anayasa referandumunda babasının imam olduğu köyde hayır oylarının çok çıkması nedeniyle babası sürgün edildi. Babasının yaşlı ve hasta olmasından dolayı sürgünde kendisine refakat etti. Bu yüzden eğitimine belli bir süre ara vermek zorunda kaldı.

Lisans eğitimini; Çukurova Üniversitesi Eğitim fakültesi, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü Yüksek Onur derecesiyle bitirdi.

Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Teftişi Bölümünde yüksek lisans yaptı.

Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kelam Bölümde (not ortalaması 4 üzeri 4),  İnönü Üniversitesi Din Eğitim Bölümünde, Atatürk Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Bölümünde lisansüstü eğitimi devam etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine öğretmen, okul müdür yardımcısı, okul müdürü, eğitim uzmanı, araştırmacı ve Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı.

Çok iyi derecede Arapça ve orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum