Advert
as

PEYGAMBER SEVDALILARI’NDAN “AKSA TUFANI VE 7 EKİM ŞEHİTLERİ” PROGRAMI

PEYGAMBER SEVDALILARI’NDAN “AKSA TUFANI VE 7 EKİM ŞEHİTLERİ” PROGRAMI

Peygamber Sevdalıları Solhan Temsilciliği tarafından ilçemizde düzenlenen ve Doç. Dr. Cahit Karaalp’ın konuşmacı olarak katıldığı “Aksa Tufanı ve 7 Ekim Şehitleri” konferansı gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Solhan İlçe Temsilciliği, ‘Aksa Tufanı ve 7 Ekim Şehitleri’ konulu konferans düzenledi.

Solhan Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Solhan İlçe Temsilcisi Bilal Öğüt günün önem ve anlamına dair bir konuşma yaptı.

Aksa Tufanı ve 7 Ekim Şehitleri sinevizyon gösteriminden sonra konuşma yapan Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Cahit Karaalp,“Değerli başkanlarım, kıymetli kardeşlerim, değerli bacılarım, bugün anlamlı bir gün yaşıyoruz.  Geçen sene andığımız gibi bu senede anıyoruz, sadece konuşmak ile yetindiğimiz için Rabbim bizi affetsin. Bir yıl geçti bir şey değişmedi aynı şeyler yerinde duruyor, kayıplar artıyor sadece yine başladığımız noktadayız. Şehitlerimiz artıyor, işgal bölgesi genişliyor ama İslam ülkeleri yerinde sayıyor. Hala aynı bananecelik devam ediyor. İslam cemaatleri kınamakla yetiniyor, protesto ile yetiniyor.

Geçenlerde bir genç geldi yanıma, dedi ki ‘hocam beni Filistin’e gönderir misin ben savaşmak istiyorum’ dedim ki ne yapabilirsin?  dedi ki ‘en azından bir İsrail askerini öldüreceğim’ dedim ki onu yapacağına sana başka bir şey söyleyeyim. ‘İşte burada bir market var israil malı satıyor’ dedim. Git komşuna deki ‘yazıklar olsun senin elin kanlıdır’ de dedim. ‘Hocam gücüm yetmez’ dedi. O zaman otur oturduğun yerde Filistin’e gitmene gerek yok, Gazze’ye gitmene hiç gerek yok. Biz korku duvarlar yıkmadıkça, korku duvarlarına aşmadıkça Kur’an ‘ın bize verdiği cesareti yüklenmedikçe hiçbir şey yapamayız. Gazze halkı suçludur! sahildeki evlerini satıp Avrupa’da keyiflerini keyfi yapmadıkları için, çocuklarını eşlerini imkanlarını yerle bir edilmesine müsaade ettikleri için, onurlarını israile satmadıkları için satmadıkları için suçludur. Gazze halkı suçludur! Müslümanlara güvendikleri için, Gazze halkı suçludur. İçimizden bazı beyinsizler şunu söylüyorlar ‘onlar neye güvenip çıktılar’ o zaman sormaz mı bu Müslümanım diye geçinenlere ‘Hazreti Musa neye güvenerek firavunun ordusuna karşı çıkmış’ Müslümanlar oturup ciddi ciddi kendileri sorgudan geçirmeleri gerekiyor. Biz Filistin eylemlerinde dürüst müyüz?

Ebu Ubeyde bir söz paylaştı ne diyordu ‘siz Kabe’de tavaf ederken duygu yoğunluğundan ağlayıp yanaklarınızı ıslatırken bizim boyunlarımız kanla boyanıyor’ bu ne demek sizin asıl ibadetiniz bizi kurtarmak, mazlumları kurtarmak, Filistin’i kurtarmak olmalıydı.”dedi.

Program, daha önce yapılan siyer sınavında dereceye girenlere verilen ödül sonrası sona erdi.


Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum