Advert
as

SOLHAN`DA ‘İZ İNSAN` DERNEĞİ KURULDU

SOLHAN`DA ‘İZ İNSAN` DERNEĞİ KURULDU

Eğitim, gönüllülük, insani yardım ve arama-kurtarma alanında faaliyet göstermek üzere, Solhan özelinden başlayarak Bingöl’de ve ulusal çapta faaliyetler gerçekleştirecek olan “İz İnsan Derneği” kuruldu.

Derneğin kuruluşu, 01 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen ilk olağan genel kurul toplantısı ile resmiyet kazandı. Toplantıya katılan üyelerin katılımıyla, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerini belirlenirken, derneğin geleceğine dair önemli istişarelerde bulunuldu.

Dernek Başkanı olarak seçilen eğitimci Ferhat Bayar: “İz İnsan Derneği; ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde insan odaklı, gönüllülük esasına dayanan faaliyet ve projelerle toplumsal dönüşüme katkı sağlamayı amaçlıyor” diyerek derneğin misyonunu açıkladı.

Derneğin adıyla kalıcı bir iz bırakmayı hedeflediklerini belirten Bayar, İz İnsan Derneği’nin insanlığın ortak izini takip ederek toplumun her kesimine ulaşmayı ve pozitif değişim yaratmayı simgelediğini, gönüllü katılımıyla ve çeşitli desteklerle gerçekleştireceği faaliyet ve projelerle toplumun her kesimine ilham vermeyi ve toplumsal dönüşüm için yeni umutlar sunmayı hedeflediğini vurguladı.

Hz. Mevlâna’nın “Dert, daima insana yol gösterir!” sözünden ilham aldıklarını vurgulayan Bayar, karşılaşılan tüm zorlukların insanları bir araya getiren bir etken olduğuna ve her zorluğun yeni fırsatlar sunma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

İz İnsan Derneği’nin her faaliyetlerinin toplumsal imkân oluşturmanın yanı sıra, dayanışmayı ve birlikteliği teşvik etme amacı taşıyacağını kaydeden Bayar, derneğin merhamet ve dayanışma anlayışıyla daha aydınlık bir gelecek inşa etme kararlılığında olacağının altını çizdi.

Bayar, İz İnsan Derneği’nin toplumsal değişimi sağlamak için bir araya gelmeyi teşvik ettiğini, bununla birlikte kalıcı ve anlamlı bir etki yaratmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum