Advert
as

REKTÖR ÇELİK, “DİŞ HASTANESİ 2 AY İÇİNDE BİTECEK”

REKTÖR ÇELİK, “DİŞ HASTANESİ 2 AY İÇİNDE BİTECEK”

Bingöl Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Erdal Çelik, kentteki yerel ve ulusal basının temsilcileri ile bir araya geldi. Üniversitede yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Çelik, yakın zamanda Diş Hastanesinin açılacağını söyledi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensupları ile bir araya geldi. Yapım çalışmaları devam eden Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi binasını 2 ay içinde bitirmeyi hedeflediklerini açıklayan Rektör Çelik, diş hastanesinin hem Bingöl’e hem de civardaki illere hizmet vereceğini söyledi.

Akademik hayatı boyunca yaptığı çalışmaları anlatan Rektör Çelik, şunları söyledi; “Yeni nesil üniversite vizyonumu tanıtmadan önce kendimi bir model olsun diye tanıtmak isterim. Ben Prof. Dr. Erdal Çelik. İTÜ Metalurji Mühendisliğinden mezun olduktan sonra, Sakarya Üniversitesinde Yüksek Lisans, Florida State University’de doktora çalışmalarımı yaptım. Post doc olarak Japonya’da ve Almanya’da bulundum. Ukrayna’da ve Azerbeycan’da proje çalışmaları yaptım. Dokuz Eylül Üniversitesinde yıllarca çalıştım. Uzmanlık alanım nanoteknoloji, elektronik ve havacılık ve uzay malzemeleridir. 640 makalem, 23 patentim var. Bunlara çok yoğun atıflar aldım.  H-indeksim 48’dir. 23+1 doktora öğrencisi, 30 yüksek lisans öğrencisi yetiştirdim. 64 projede çalıştım. Dokuz Eylül Üniversitesine bireysel hoca olarak 20 milyon dolarlık katkıda bulunarak, EMUM (Elektronik Malzemeler Üretim ve Uygulama Merkezi) kurdum. Curuf giriyor entegre devre çıkıyor. Bu esnada TUBİTAK’ta 4 yıl boyunca Danışma Kurulu Üyesi ve sonrasında Yürütme Kurulu Üyesi olarak çalıştım. AB cost aksiyonunda panel expert olarak Brüksel’de çalıştım. Dokuz Eylül Üniversitesinin rektörlüğünü yaptıktan sonra, YÖK Denetleme Kurulu Üyesi olarak çalıştım. Bundan sonra Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliğinde çalıştım. Bu üniversitenin Merkezi Laboratuvarında araştırmacı olarak çalıştım. Bu laboratuvara eskalasyondan dolayı Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından destekli 5 milyon dolar katkıda bulunduk. Bu esnada TUSAŞ Ar-Ge Teknoloji Direktörü olarak çalıştım. TUSAŞ Malezya koordinatör olarak MİMOS’la temas kurduk. TUSAŞ 3.3 milyon Euroluk AB projelerinden katkı sağladık. Şu andaki kadrom İTÜ Makine Mühendisliğidir. Buraya da Dijital Fabrikalar kurulması konusunda proje çalışma yapmaktayım. Yine bu esnada Clean Aviation ve ASD kuruluşların Teknik Komite Üyesi olarak Brüksel’de 2050’ye çalışarak AB politikaları oluşturuyoruz. Şu anda da Bingöl Üniversitesi Rektörü olarak karşınızdayım. Buraya yapacağım katkıyı şu anda ön göremiyorum. Buraya yapacağımız katkı çok daha yüksek olacaktır.”

“HİÇ KİMSE BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR”

Etkin yönetim çalışmalarını anlatan Rektör Çelik, “Ana bilim dallarının, bölümlerin, fakültelerin ve diğer birimlerin yönetime katılımı yoğun bir şekilde sağlanacak ve problemlerin anlık çözümü sağlanacaktır. Bu durum güçlü rektör yardımcıları, güçlü dekanlar, güçlü bölüm başkanları ve merkez müdürleri ile sağlanacaktır. Buna güçlü daire başkanları ve müdürleri eklersek problemlerin anlık çözümü ortaya çıkacaktır. Ben koşacağım, ekibimde benimle koşmak zorunda kalacak, enerjisi olmayanlar doğal seleksiyona uğrayacaktır. Halkın, kamu ve özel kurumların bilimsel katkılarına çok önem verilecektir. Kişiler değil, kurumlar/birimler önemli olacaktır. Bizzat kendim dahil hiç kimse Bingöl Üniversitesinden üstün değildir.

Her öğretim üyesinin/elemanının ve idari personelin üstün olduğu noktalar var. Bunları ön plana çıkartarak, büyük sinerji ortaya çıkartacağız. Disiplinler arası çalışmaya önem vererek bölümlerin, fakültelerin birbirleriyle bilimsel temas kurmalarını sağlayacağız.

Ben ve ekibim geçmişle kavga etmeyeceğiz. Kavganın kazananı olmaz. Kavga üniversiteye zarar verir. Özlük haklarına riayet edeceğiz. Üniversite atama ve yükseltme kriterlerine göre hareket edeceğiz. Bu kriterleri sadeleştireceğiz. Kadroyu vermek bir lütuf değil, özlük hakkıdır. Ne zaman doktorasını verdiğine, doçent olduğuna, doçentlik süresini bitirerek profesör olduğuna bakılacak, ona göre hareket edilecektir. Bu durum hocalarımızın ve çalışanlarımızın moral ve motivasyonu artıracak ve bilime odaklanmayı sağlayacaktır.

Devletin işleri devletin kurallarına göre olur. Devlette belge konuşur. Mevzuata aykırı iş yapmayacağız. Mevzuata adaleti ekleyerek yolumuza devam edeceğiz. Liyakat süslü kelime olmayacak. İşlerimizde gayret, liyakat ve temiz ahlak esasına göre hareket edeceğiz.  

Denk bütçe yaklaşımını kullanacağız. Karşılığı olmayan planlama yapılamayacaktır. Fabrika nasıl yönetilirse, aile nasıl yönetilirse öyle yöneteceğiz. Üniversitenin zarar etmesine müsaade etmeyeceğiz. Kâr eden üniversite modelini uygulayacağız. Bölümlerin üretim yapan yerler haline dönüştüreceğiz. Elde edilen kâr bölümlere geri dönecektir” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTEYE YENİLİKLER GETİRECEĞİZ”

İstatistiki modellerin uygulanması için yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Rektör Çelik, “Tüm işlerde istatistiki modeller oluşturularak yoğun bilgilerin alınması sağlanabilir, üniversitenin dinamikleri hayata geçirilerek yoğun hacimleri ortaya çıkartılacaktır. Burada üniversiteyi yönetmeyi bir doktora tezi gibi görüyorum. Yani üniversiteye yenilikler getireceğiz. Kendi tükettiğimiz ürünlerimizi kendi bölümlerimizde, laboratuvarlarımızda ve merkezlerimizde yapıp, öncelikle kendimiz kullanacağız, daha sonra diğer kuruluşlara satacağız.

Üniversitenin risk analizlerine çalışacağız. Enerji, mekan, cihaz, insan kaynakları gibi alanlarında verimlilik analizleri yapacağız” diye konuştu.

“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2 AY İÇİNDE BİTECEK”

Yapım çalışmaları devam eden Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi binasını 2 ay içinde bitirmeyi hedeflediklerini açıklayan Rektör Çelik, diş hastanesinin hem Bingöl’e hem de civardaki illere hizmet vereceğini söyledi.

Fakülte bünyesinde implant ve kompozit malzemeleri üretmeyi hedeflediklerini belirten Rektör Çelik, “Fakültemiz ve Hastanemiz son aşamaya gelmiştir. 2 ay içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Fakültemizin diğer diş hekimliği fakültelerinde farkı, kendi implant ve kompozit malzemelerimizin kendi çalışanlarımız tarafından üretilmesidir. Kendi kendini tamir eden dişlerin üretimi sağlanarak çok etkin fakülte olacaktır. Bu fakültemiz hem Bingöl’e hem de civardaki illere hizmet verecektir. Hastanemizde son teknolojileri uygulayacağız. İçinde laboratuvarların ve 102 ünitenin olduğu bilimsel çalışmalar yapılacaktır.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum