Advert
as

SOLHAN TÜGVA'DAN “YAZ OKULU” KAPANIŞ PROGRAMI

SOLHAN TÜGVA'DAN “YAZ OKULU” KAPANIŞ PROGRAMI

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Solhan Temsilciliği, yaz tatilinde Solhan'da açmış olduğu onlarca kurs ile öğrencilerin gönlüne Kur'an-ı Kerim ve Peygamber aşkını nakşetti. Yaz Kur'an Kursları'nın sona ermesi münasebetiyle TÜGVA Solhan Temsilciliği, "Yaz Kur'an Kursları Kapanış ve Mezuniyet Programı" düzenledi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Solhan İlçe Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu 2024 Yaz Okulu kapanış programı Solhan Kültür Merkezinde gerçekleşti. TÜGVA Bingöl Temsilcisi İsmail Bukan'ın katılımıyla gerçekleştirilen programda yaz okulunda eğitim alan öğrenciler, Kur'an-ı Kerim okuduktan sonra şiir ve ilahiler seslendirdi.

TÜGVA Solhan İlçe Temsilcisi Abdulkadir Arutay selamlama konuşmasını yaptı. Arutay, sözlerine Yaz okulunda özveriyle çalışan, büyük fedakarlıklarla öğrencilerle ilgilenen, bu tatil sürecinde öğrencilerle hem arkadaş olup birlikte oynayan, hem de öğretmen olup öğrencilerinin gönüllerinde taht kuran Kurs hocalarına ve yaz okulu sürecine emek veren İlçe Milli Eğitim camiasına ve İlçe Halk Eğitim Merkezi camiasına teşekkür ile başladı.

Yaz okuluna başlamadan önce üç şeyi öğrencilere kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Arutay sözlerine şöyle devam etti.

“Öğrencilerimize şu üç şeyi kazandırmayı hedefledik. Birincisi namaz, ikincisi tesettür, üçüncüsü güzel ahlak. Bu hedeflerimiz doğrultusunda verdiğimiz ilmihal, İslam adapları, siyer, Kur'an ve tecvit dersleriyle büyük bir mesafe kat ettik. 420 öğrencimizden Kur'an okumayı bilmeyen 128'ini Kur'an'a geçirdik. Bu yazı hem eğlenerek hem öğrenerek geçirdik. Velilerimizden çok güzel dönüşler aldık; ‘İlk defa çocuğum bir yaz okulunda namaz kılmaya, Kur'an okumaya başladı, çocuğum evde telefon, tabletle boş zaman geçireceğine böyle kıymetli hocaların yanında ders almaları bizim için büyük bir fırsat oldu’ gibi dönüşler bizi ziyadesiyle gururlandırdı. Tügva Yaz okulumuzun veliler tarafından desteklenmesi, ehemmiyetinin bilinmesi ve onlardan aldığımız güzel dönüşler enerjimize daha da bir heyecan kattı.”dedi.

Arutay, Hz. Lokman'ın çocuğuna verdiği öğütlerden eğitimde nelere öncelik vermemiz gerektiğini anlıyoruz" diyerek ailede çocuk eğitiminin önemine de değinerek kapanış programına katılan protokole, velilere ve öğrencilere teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Program akışı TÜGVA öğrencilerinin okuduğu ilâhî, ezgiler ve sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Ardından TÜGVA Bingöl İl Başkanı İsmail Bukan, konuşmalarını yaptı. Bukan konuşmasında, salonu hınca hınç dolduran öğrencileri gördüğüne sevinerek mutluluklarını ifade etti. Başkan Bukan, Öğrencilere çeşitli ödüllü sorular sorarak heyecanlı anlar yaşattı.

Gelecek sene TeknoFest'e en az üç öğrenci beklediklerini dile getiren Bukan, "hem derslerimize iyi çalışıp dünyamızı imar edeceğiz he de güzel ahlak ile ahiretimize hazırlık yapacağız" dedi.  Sözlerine Solhan İlçe Teşkilatına, eğitmen hocalarına, velilere ve protokole teşekkür ederek son verdi.

Programa, TÜGVA Bingöl İl Temsilcisi İsmail Bukan, İl Genel Meclis Başkanı Nihat Doğu,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhtesim Tunç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, okullar arası yapılan çeşitli yarışmalarda ödüle layık olan öğrencilere ödül verilmesi ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum