Advert
as

YAZ SPOR OKULLARI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

YAZ SPOR OKULLARI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Solhan’da çocukların ve gençlerin yaz aylarında boş vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla ücretsiz GSB spor okulunun açılış programı gerçekleşti.

Solhan’da öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirmesi ve faydalı aktiviteler yapması amacıyla, Yaz Spor Okulları programının açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış törenine Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, kurum amirleri, antrenörler ve sporcular katıldı.

Gerçekleşen açılış töreninde bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zülfü Çalışkan, “2024 yılı yaz okulları açılış törenine hoş geldiniz. Oldukça yorucu bir yılın ardından yaz spor okulları ile kapılarımızı tekrarda sizlere açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

 Kıymetli Misafirler, neden yaz spor okulları olmalıdır.

-Çocukların ruh sağlığı, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine yardımcı olmak, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlamak,

-Çocukların boş vakitlerini sistemli, eğitici oyunlar ile keyifli hale getirmek,

-Çocukların sosyalleşmelerine ve sosyal kimlik kazanmalarına yardımcı olmak,

-İletişim becerilerini geliştirmek,

-Takımdaşlık ruhunu aşılamak,

-Paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğretmek, yaşamlarına uygulamaya olanak tanımak,

-Çocuklarda belirli kurallara uyma yetisini geliştirmek,

-Çocukların motorik özelliklerini gelişmesine yardımcı olmak,

-Geleceğe yönelik branş seçiminde çocuğa yardımcı olmak, yeteneklerini keşfetmesi için olanak sağlamak,

-Kendine güvenen, sağlıklı kararlar verebilen bireyler yetiştirmek,

-Çocukların spor kültürü ve ahlaki konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak,

-Analitik ve stratejik projeler yaratma yetisi kazandırmak,

-Anne-babaların ve çocukların kendi sınırlarını tayin etmelerini sağlamak için yaz spor okulları açılmaktadır.

İşte yaz spor okullarının bu amaçlarına ulaşmak için 4 Atletizm Antrenörü, 4 Voleybol Antrenörü, 1 Masa Tenisi Antrenörü, 1 Yüzme Antrenörü, 1 POMEM Grubu Antrenörü, 2 Gençlik Lideri, 1 Ebru Öğretmeni, 1 Kuran Kursu Öğretmeni ve 1 İngilizce Öğretmeni ile bu sürece başlatacağız.  Yine bu sürecin sağlıklı sürdürülebilmesi için 9 Hizmetli, 9 Güvenlik Görevlisi, 5 Memur Arkadaş ile bu süreci sıkıntısız olarak sürdüreceğiz.

Saygıdeğer Protokol Üyeleri; Solhan sporun ve sporcunun adeta lokomotifi olmuştur, geçmişte alınan başarılar bizim her zaman iftihar vesilemiz olmakla beraber yol göstericimiz Masa Tenisinde Türkiye son 8 e kalınmış ve Voleybol da Türkiye Yarı Finali görülmüştür. Ayak Tenisinde Gençlerimizin Kürsü yürüyüşleri devam etmektedir. Bu başarıların sağlanmasında emeği olan antrenörlerimize ve spor emekçisi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine Gençlik Merkezimizin Türkiye Genelinde özellikle POMEM, BESYO, Spor Lisesi Kursları ülkemizin öncülerinden olmuş ve Bakanlığımız bizim ve Denizli Gençlik Merkezinin bu çalışmalarını referans alarak artık kendi bünyesinde ücretsiz kurslara çevirmiştir. Solhan kayıtlı sporcu açısından da lokomotif olmaya devam etmektedir. Atletizm 105, Voleybol 102, Masa Tenisi 35 ve Halkoyunları 40 Lisanslı Sporcumuz bulunmaktadır.

Yine Solhan Gençlik Merkezimizde Faaliyet, Etkinliklerle düzenlemektedir. Salonumuz ve Gençlik Merkezimiz gece saat 23.00 dek ilçemizin ve gençlerimizin kullanımındadır.

Bizleri her daim destek olan Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İl Müdürümüze Teşekkür ediyorum. Yaz Spor Okullarımızın hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Sporcular ve gençleri tarafından çeşitli branşlarda yapılan gösterilerin ardından program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum