Advert
as

BİNGÖL KENT KONSEYİNİN YENİ YÖNETİMİ BELLİ OLDU

BİNGÖL KENT KONSEYİNİN YENİ YÖNETİMİ BELLİ OLDU

Bingöl Kent Konseyinin 2. Seçimli Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Yeni başkan Orhan Açıkbaş seçildi.

Bingöl’de ocak ayında kurulan kent konseyinin 2. Seçimli Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Bingöl Belediyesi Konferans Salonunda yapılan toplantıda, tek liste ile seçime gidildi. Bingöl Kent Konseyinin 2. Seçimli Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Yeni başkan Orhan Açıkbaş seçildi. 

Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’na; Belediye Başkan vekili, Kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, oda temsilcileri, sendika temsilcileri ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kent Konseyi Başkanı Nihat Buğrahan selamlama konuşması yaptı.

Seçimlerin üzerinden 90 gün geçtiğini belirten Nihat Buğrahan “Bu süre içerisinde elimizden geldiği kadar sahada şehrimizin sorunlarına dokunmaya çalıştık. Özellikle çalışmalarımızı yaparken istişareye açık, katılımcı, demokrasiyi önemseyen bir anlayışı ortaya koyduk. Yapılan çalışmalar sonrasında da bugün inşallah Kent Konseyi’nin Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyoruz. 

Genel kurulda aday olmadığımı ve yeni başkan ve yürütme kuruluna şimdiden başarılar diliyorum”. Dedi

Nihat Buğrahan’ın ardından Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kolak, Afat il müdürü M.Emin Bogatekin, Tarım İl Müdürü Dr. Burhan Bahadır ve Sağlık İl Müdürü Dr Veysel Tosun birer konuşma yaptı. 

Ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile seçime giden Orhan Açıkbaş Bingöl Kent Konseyi Yeni Başkanı seçildi.

Orhan Açıkbaş, “Bu görevi şahsıma ve yürütme kurulu üyesi arkadaşlarıma layık gördüğünüz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizlere yüklemiş olduğunuz bu görevin sorumluluğun bilincindeyiz. Rabb’im bizleri mahcup etmesin. Ortak paydamız Bingöl’e hizmet etmek için her kesimi kapsayan delegeleriyle Bingöl’ü birlikte yönetilmesi için bir araya gelen kıymetli paydaşlarımız Valiliğimizden, üniversitemize, belediyemizden, kamu kurumlarına, meslek odalardan sendikalara, siyasi partilerimizden, muhtarlarımızla, STK’larımızdan basınımıza yerel dinamiklerden ve tüm unsurlara uzanan geniş bir yelpazede toplumun her kesiminden kalbi Bingöl için atan herkes ile çalışmaya hazırız. Daha önce görev yapan değerli başkanıma ve yürütme kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum. Onların engin tecrübelerinden de yararlanacağız. Bizler şehrimizin değerlerine sahip çıkarak yeni fikirler ve düşünceler ortaya koyacağız. Kent Konseyi’nin şöyle bir güzel özelliği var. Kentte yaşayan insanlarımızın bir paydaş olarak farklı düşünceleri olabilir ancak bu farklılıklarımızı tek bir çatı atında toparlayarak bir araya getirebilmek amacını taşıyoruz. Hep birlikte dostane, ortak aklı yakalayarak, demokratik katılım sağlayarak bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Hedefimiz Bal Şehrimizin yaşanabilir, yaşama sevinciyle dolu bir şehir haline getirebilmek. Bal Şehrimize katkı sunmak isteyen herkesi Kent Konseyi’ne davet ediyoruz ‘Bingöl’ün huzuru için varım; ve Şehrimizin gelişmesini istiyorum’ diyen herkesi Kent Konseyi çatısı altına bekliyoruz.1. Genel kurul sonrası kalp krizi sonucu vefat eden üyemiz Ramazan Küçükhazar burada rahmetle anıyor, ailesine başsağlığı diliyorum. Genel kurulumuz ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi

Bingöl Kent Konseyinin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: 

Başkan: Orhan Açıkbaş

Yürütme Kurulu Üyeleri

-Nihat Buğrahan

-Nevzat Deniz

-Canfidal Boldaş

-Kenan Nihat Elçi

-Yılmaz Çapak

-Ramazan Aytunç

-Ferhat Baynal

-Yunus Kuyuldar

-Ali Ekber Alimoğlu

-Abdullah Bedava

-Ali Bozkurt

-Mahmud Arda

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum