Advert
as

BİNGÖL’DE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

BİNGÖL’DE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Fırat Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak Bingöl Gümrük Müdürlüğü'nün kurulması kararı alındı.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay, Bingöl Gümrük Müdürlüğü'nün kurulması için bakanlıktan olumlu yanıt aldıklarını söyledi.

Çintay, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi; “Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve talep ettiğimiz gümrük müdürlüğü kurulması için Bakanlık makamından olumlu yanıt aldık. 27.06.2024 tarihli onay ile Fırat Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak Bingöl Gümrük Müdürlüğü'nün kurulması uygun bulunmuştur.

Gümrük müdürlüğü, ilimizde ticaretin ve ihracatın daha da gelişmesi için önemli bir adım olacaktır. Bingöl TSO olarak, üyelerimize ve ilimize katma değer yaratacak hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz. Bu önemli gelişmede desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a, Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat’a, Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta’ya, İlimiz Vekilleri Sayın Feyzi Berdibek ile Sayın Zeki Korkutata’ya ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederiz. Ayrıca, bu talebimizi ilk olarak ilettiğimiz eski Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a da teşekkürü borç biliriz. Gümrük Müdürlüğü, üyelerimiz ve ilimiz için büyük bir öneme sahiptir ve Bingöl ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

Bingöl TSO hizmet binasında gümrük müdürlüğünün kurulması için gerekli çalışmalara ivedilikle başlanacağını belirten Çintay, bu gelişme ile birlikte Bingöl'ün ticaret potansiyelinin daha da artacağını ifade etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum