Advert
as

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN YENİ KİMLİK KARTI UYARISI

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN YENİ KİMLİK KARTI UYARISI

Yılsonuna kadar eski nüfus cüzdanlarının yeni kimlik kartları ile değiştirilmesi gerektiğini belirten İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Baymaz, maddi durumu iyi olmayan vatandaşların yeni kimliklerini değiştirmeleri halinde Sosyal Yardımlaşma Vakfınca 500 TL yardımda bulunacağını belirtti.

Türkiye’de 1 Ocak 2017’den itibaren yeni çipli kimlik kartlarına geçilmesi zorunluluğu getirilmesine rağmen, yaklaşık 6 milyon kişi hala eski kimlik kartlarını kullanıyor. İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Baymaz, Kaymakam Muhammed Çetin talimatı ile maddi durumu iyi olmayan vatandaşların yeni kimliklerini değiştirmeleri halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 500 TL yardımda bulunacağını belirtti.

2024 yılı sonuna kadar tüm vatandaşların yeni kimlik kartlarını almaları gerektiğini belirten İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Baymaz, 32 Bin 288 kişinin kimliğini yenilediğini, Bin 977 kişinin halen kimliğini yenilemediğini ve eski kimlik kartını kullandığını söyledi.

Baymaz,”Müdürlüğümüz hafta içi 08:00-17:00 saatleri arasında randevu almadan da hizmet vermektedir. Bu sayede, vatandaşlar istedikleri zaman kimlik değişim işlemlerini gerçekleştirebilirler.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum