Advert
as

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDEN YILSONU SERGİSİ

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDEN YILSONU SERGİSİ

“Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri kapsamında Solhan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yıl sonu sergisi açıldı. Sergide, kursiyerlerin el emeği, göz nuru ürünleri sergilendi.

Yıl boyunca açılan kurslarda ortaya çıkan el dokuması kilimlerden, makine nakışlarına, kanaviçeden, tel kırmaya, minyatürden, tezhibe birçok alanda el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Düzenlenen yıl sonu sergisi açılışına Kaymakam Muhammed Çetin, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Arslan ve Sadullah Eryatan, Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Çiftçi, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlayan programda kursiyerlerin bir birinden güzel el emeği göz nuru ürünleri katılanlar tarafından gezildi.

Halk oyunları gösterisi ve çeşitli ikramlarla devam eden programda sergilenen ürünler davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Kaymakam Muhammed Çetin, hayat boyu öğrenmenin önemine değinerek, Solhan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara katılan kursiyerlerin kaliteli eğitim alarak sanatın ve zanaatın toplumun her kesiminde yaygınlaşması gerektiğini dile getirdi.

2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla giyim teknolojisi ve el sanatları alanında 192 kursun açıldığını ve 4311 kursiyere eğitim verildiğini belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Nihat Bengiz, yıl boyunca Din Eğitimi, Okuma Yazma Kursları, Dil Kursları, Arıcılık, Aşçı Yardımcılığı, İlk Yardım Eğitimi, Hijyen Eğitimi, İş Sağlığı Ve Güvenliği, Oryantasyon gibi farklı alanlarda açılan kurslarda 13 bin kursiyere hizmet verildiğini, sergilere katılımın yoğun geçtiğini ve katılan tüm vatandaşlara teşekkür ettiğini belirtti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum