Advert
as

UMUT KERVANI, YÜZLERCE AİLEYE YARDIM DAĞITTI

UMUT KERVANI, YÜZLERCE AİLEYE YARDIM DAĞITTI

Mayıs ayında 292 aileye ayni ve nakdi yardımda bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği, Filistin için de 379 bin TL nakdi yardımda bulundu.

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2024 Mayıs ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Umut Kervanı Bingöl Derneği Başkanı Murat Yıldırım,

"2024 yılı mayıs ayında; 195 aileye 127 bin 716 TL değerinde gıda, 19 aileye 32 bin 920 TL nakit, 49 aileye 40 bin TL değerinde kırmızı et, 4 aileye 23 bin 760 TL değerinde ev eşyası, 5 aile 12 bin 235 TL değerinde giyim yardımı, 20 aileye bir aileye 3 bin değerinde beyaz et yardımı olmak üzere toplamda 292 aileye 239 bin 631 TL ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Ayrıca Filistin (Gazze) için 379 bin TL para gönderdik. Genel toplamda 618 bin 631 TL yardım ulaştırdık." dedi.

Yardımın sosyal adalet ve insan hakları ile ilişkisinin güçlü olduğunu vurgulayan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Yıldırım, yardımın; toplumsal eşitsizlikleri azaltmaya ve insan haklarını korumaya yardımcı olduğunu söyledi.

"YARDIMLARIN SOSYAL ADALETİ TEŞVİK ETME AÇISINDAN ROLÜ BÜYÜKTÜR"

Yardımın, ihtiyaç sahibi bireylere temel yaşam koşullarını sağlama ve onların insan haklarına saygı gösterme amacı taşıdığını kaydeden Yıldırım, "Bu nedenle, yardımın sosyal adaleti ve insan haklarını teşvik etme açısından önemli bir rolü vardır. Yardımın gelecekteki rolü ve sürdürülebilirliği arasındaki ilişki giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Gelecekte yardımın oynayacağı rol, sadece acil ihtiyaçları karşılamakla sınırlı olmayacak, aynı zamanda uzun vadeli sürdürülebilirliği desteklemeye odaklanacaktır" diye konuştu.

"GAZZELİ KARDEŞLERİMİZE UMUT OLALIM"

Yardımın gelecekteki rolünün, sadece acil ihtiyaçları karşılamakla sınırlı olmadığını belirten Yıldırım, "Aynı zamanda sürdürülebilirlik ilkesine dayalı uzun vadeli çözümleri teşvik etme amacını taşır. Bu yaklaşım, toplumların daha dirençli ve sürdürülebilir bir şekilde gelişmelerine yardımcı olurken, küresel sorunların üstesinden gelmeye ve daha adil bir dünya inşa etmeye katkı sağlar. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Gazze’de halen devam eden trajik olayları elimizden geldikçe farkındalık oluşturarak kardeşlerimize aktarırken aynı zamanda Gazzeli kardeşlerimize yardımcı olmaya devam ediyoruz. Buradan çağrımız şudur; Filistin'de meydana gelen bu savaştan dolayı kardeşlerimiz bağışlarını çoğaltarak devam etsinler" ifadelerini kullandı.

Kurban çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Yıldırım, "Kurban çalışmamız devam ediyor ve yapacağınız bağışları elimizden geldikçe ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıp gönüllerini hoş etmeye çalışacağız. Kurban bedelimiz 11 bin TL’dir. Yapacağınız kurbanları şimdiden Allah (c.c) Dergâh-ı İzzetinde kabul etsin. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum