Advert
as

"ÇİFTE VATANDAŞLARIN, VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMASI GEREKİYOR"

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, İsrailli yöneticiler hakkında yakalama kararı çıkarılması ve savaşa katılan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR, İsrailli yöneticilerin yargılanması ve vatandaşlık kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve beraberindeki heyetle HÜDA PAR'ın vatandaşlık kanununda değişiklik yapılmasına dair TBMM'ye sunduğu kanun teklifi ile ilgili Bingöl ilinde faaliyet gösteren STK temsilcilerini ziyaret ederek, bilgilendirmede bulundu.

 Konuya ilişkin HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, İsrailli yöneticiler hakkında yakalama kararı çıkarılması ve savaşa katılan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini belirtti. 

insanlığa karşı işlenen suçları soruşturmak uluslararası sözleşmelerle bütün ülkelere tanınan bir hak olduğuna dikkat çeken Alpaya, "Bunun yerlisi, yabancısı, yeri, yurdu yoktur. İnsanlığa karşı işlenen suçların mağduru bütün insanlık olduğu için her ülke kendi yargısı eliyle insanlığa karşı suç işleyen soykırım işleyen organizatörününden failine azmettireninden liderine kadar herkesi yargılama hakkına sahiptir. Peki ülkemizde durum ne? Bizim de böyle bir hakkımız var. Ceza kanunumuzda adalet bakanının talebi ile soykırım suçuna ortak olan liderinden organizatörüne kadar failinden azmettiricisine kadar herkesi yargılayabilme hakkı var. Ama Adalet Bakanının bu yöndeki bir talimatı şart koşuluyor. Uluslararası ilişkiler, ülkeler arası diplomatik münasebetler sebebiyle belki bugüne kadar Adalet Bakanlığı bir irade sergilememiş olabilir. Bu da eleştirilecek bir konudur. Zira Gazze meselesi bütün siyasi partilerin ortak iradesiyle görülüyor ki hepimizin ortak bir mesuliyetidir. Bunun a partisi b partisi yoktur. Hükümeti de elbette bunun dışında tutmuyoruz, ama bugüne kadar bir somut adım atılmadığını da üzülerek müşahede ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Partilerinin TBMM'ne sunduğu kanun teklifinin bütün milletvekilleri tarafından destek vermesini isteyen Alpaya, Partilerinin Kanun teklifinin TBMM Genel kuruluna geldiğinde başta  Bingöl Milletvekilleri olmak üzere tüm vekillerin bu önemli kanun teklifine destek oyu kullanmaları çağrısında bulundu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum