Advert
as

BİNGÖL’DE BİNLERCE KİŞİ GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

BİNGÖL’DE BİNLERCE KİŞİ GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

İşgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırıları aralıksız olarak devam ederken, Dünya’nın ve Türkiye'nin birçok şehrinde “Filistin'e Destek İşgalcilere Lanet” tepki eylemleri de devam ediyor.

7 Ekim’den bu yana Gazze'de devam eden soykırıma dur demek için ellerine Filistin bayrağı ile siyonist çeteye lanet sloganları atarak yürüyen Bingöllüler, kadın, çocuk, yaşlı demeden katledilen Gazzelilerin sesi olmaya devam ediyor.

Binlerce kişi, ellerinde bayrak, Gazze’de şehit olmuş bebekleri temsil eden semboller ve yüzüne çizdikleri Filistin bayrağı ile meydana inerek, katil siyonist rejim aleyhinde slogan attı.

Yürüyüşe, Bingöl’ün çeşitli siyasi ve sivil toplum temsilcilerinin yanı sıra HAMAS yöneticilerinden Talal Nassar da katıldı.

Ulu Camii önünde toplanan Bingöllüler, siyonist çeteye lanet okuyarak ve teşrik tekbiri getirerek Kent Parka yürüdü.

Yürüyüşün sonunda HAMAS hareketi yöneticilerinden Talal Nassar açıklamalarda bulundu.

“BİZİM DE SELAHADDİN'İN YETİŞTİRDİĞİ GİBİ BİR NESİL YETİŞTİRMEMİZ LAZIM”

Talal Nassar, “Filistin; Selahaddin Eyyubi'nin, Ömer İbni Hattab'ın fethettiği bir yerdir. O kutsal topraklarda bugün bir dava, bir özgürlük davası veriliyorsa, aslında ümmet adına veriliyor. O yüzden sizler burada toplanıp orada devam eden bu harekete destek verdiğiniz için hepiniz mübarek olan bu gazveye iştirak ettiniz. Orada, o davaya ortak oldunuz. Tabi işgal ile aramızdaki aslında bu mücadelenin özetini bir nesil mücadelesi olarak belirtmemiz gerekir. Nasıl ki Selahaddin Eyyubi Filistin'i özgürleştirirken bir özgürlük nesli yetiştirdiyse, bugün bize de düşen bu şekilde bir nesli yetiştirmektir. Nitekim Şeyh Ahmet Yasin, bugün özgürlüğe katılan bu mücahitleri bu özgür ruhla tamamıyla Kur'an'la alakası iyi olan Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin sünnetine bağlı bir şekilde yetiştirdi.  O yüzden hepiniz görüyorsunuz cihat meydanında tüm sıkıntılara rağmen Allah'a hamd her zaman Allah'a şükür ve sena eksik olmuyor. Ve onlar bu şekilde Ahmet Yasin'in yetiştirmiş olduğu bir nesil olarak bunu gösteriyorlar. O zaman bizim de Selahaddin'in yetiştirdiği gibi bir nesil yetiştirmemiz lazım. Çünkü bizimle işgal güçleri arasında terör devleti arasındaki savaş aslında bir nesil savaşıdır. Kendi neslimizi İslam dünyasında devam eden bu tür hareketleri, işgalleri ortadan kaldıracak bir nesli yetiştirmekle sağlayabiliriz. İşgalleri ortadan kaldıracak bir nesli yetiştirmekle sağlayabiliriz.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum