Advert
as

ÖĞRENCİLER REFAH KATLİAMINA TEPKİ GÖSTERDİ

ÖĞRENCİLER REFAH KATLİAMINA TEPKİ GÖSTERDİ

Siyonist çetenin Gazze’de yaptığı katliam ve soykırımına tepki gösteren Bingöl Üniversitesi öğrencileri, “Kampüslerden Refah’a Katliama Dur De” sloganıyla basın açıklaması düzenledi.

 "2371 BLOK" adını verdiği ve 4 gün önce güvenli bölge olarak nitelediği Refah bölgesine sığınan Filistinli sivilleri yakarak şehit eden Siyonist çeteye karşı Bingöl Üniversitesi öğrencileri, basın açıklaması düzenledi.

Bingöl Üniversitesi giriş kapısının önünde yapılan basın açıklamasını, öğrenciler adına Özhan Gili okudu.

“8 AYDIR DEVAM EDEN VE GÜNDEN GÜNE ARTAN ZULMÜ, SOYKIRIMI KINAMAK İÇİN TOPLANMADIK”

Dün geceki "2371 BLOK"  adı verilen alçak saldırılardan sonra kınama zamanı olmadığını, harekete geçmenin zamanının olduğunu söyleyen Gili, “Bugün 8 aydır devam eden ve günden güne artan zulmü, soykırımı kınamak için toplanmadık. 8 aydır her gün kınadığımız Siyonist devlet, dün gece "2371 BLOK" adını verdiği ve 4 gün önce güvenli bölge olarak nitelediği Refah bölgesine sığınan Filistinli sivilleri yakarak şehit etti. Artık kınama zamanı geçti; üniversitelerde, kampüslerde, meydanlarda ve ulaşabildiğimiz her yerde kalben buğuz etmenin ötesine geçip, harekete geçmenin zamanıdır. Biliyoruz ki, artık dünyanın dört bir yanı Filistindir. Titreyen her yürek, haykıran her dil Filistin için eylemdedir.” dedi.

“MÜSLÜMAN VE İNSAN OLMANIN VERDİĞİ SORUMLULUK GEREĞİ BOYKOT EDELİM”

Bir Müslüman, bir insan olarak atılacak ilk adımın, dünyayı sermayesiyle yönetebileceklerini düşünen bir avuç siyoniste ders vermek olması gerektiğini aktaran Gili, “Bizler bu davayı sadece yüreklerde ve dillerde değil, hayatımızın her alanında, şu an içerisinde bulunduğumuz Bingöl Üniversitesi kapısı önünde, yarın içerisinde bulunacağımız iş yerimizde ve yetiştireceğimiz nesillerde yaşatmak zorundayız. O zaman, bugünü bir milat bilip, Aksa'nın bahçesinde, özgür Filistinli kardeşlerimizin evlerinde tekrardan bir araya geleceğimiz güne kadar, durmadan, yorulmadan, inancımızı kaybetmeden ve dünyevi kaygılar gütmeden bu davanın birer fertleri olacağımıza hep birlikte söz verelim. Bir Müslüman, bir insan olarak verdiğimiz bu sözü yerine getirebilmek adına, atacağımız ilk adımımız, dünyayı sermayesiyle yönetebileceklerini düşünen bir avuç Siyoniste ders vermek olsun! Özellikle, üniversitemiz içerisinde ve çevremizde bulunan, kantinlerimizde marketlerde zulme ortak hale getiren markaları tıpkı, Allah rasulunün yapmış olduğu gibi, Müslüman ve insan olmanın verdiği sorumluluk gereği boykot edelim.” ifadelerini kullandı.

“EYLEMLERİMİZ ÇIĞ GİBİ BÜTÜN MECLİSLERİ SARACAK VE BÜTÜN DEVLETLER FİLİSTİN'İ ÖZGÜR BİR DEVLET OLARAK TANIYACAK”

Gili, “Bizler sözümüzü verdik, ne bir başımızayız ne de yalnızız. Bütün dünya ve bütün insanlık zulme karşı bir arada. Eylemden ne olur demeksizin, her gün ve her saat Filistin için ribatta olan insanlık, devletleri harekete mutlaka geçirecektir. Bunun örneği geçtiğimiz hafta, 3 Avrupa ülkesi olan İrlanda, İspanya ve Norveç'in Filistin'i özgür bir devlet olarak tanımasıydı. Bundan sonra ne olacak biliyor musunuz? Biz inanıyoruz ki, bu eylemlerimiz çığ gibi bütün meclisleri saracak ve bütün devletler Filistin'i özgür bir devlet olarak tanıyacak. Ancak, bu bir son değil! Aksine yeni bir dünyanın başlangıcıdır. Ve biz yine inanıyoruz ki bundan bir sonraki gerçek, başkenti Doğu Kudüs değil, bizatihi Kudüs'ün kendisi olan ve içerisinde herkesin barış içinde yaşadığı Filistin devletidir! Yürüdüğü zaman ayağına Kudüs gücü gelen kardeşim, asla zafere olan inancın azalmasın. Seni bu temenni ile selamlıyor ve sözünü bir biat bilip bu sözünü gerçekleştirinceye kadar yolundan dönmeyeceğine emin olarak Allah'a emanet ediyor, buradan Türkiye'nin dört bir yanındaki meydanlarda ve üniversitelerde gerçekleştirilen eylemlere selam gönderiyoruz! Zafer yakındır ve zafer inananlarındır.” şeklinde konuştu.

Program, yapılan dua ile sona erdi

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum