Advert
as

VALİ USTA, GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

VALİ USTA, GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Vali Usta, basın mensuplarının tarafsız, hızlı ve doğru bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlendiğini belirtti.

Vali Ahmet Hamdi Usta, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Usta, toplumun tarafsız, hızlı ve doğru bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlenen basın mensuplarını selamlarken, gazetecilerin fedakarlıkları ve katkılarına vurgu yaptı.

Vali Usta, "Zaman mefhumu tanımadan büyük bir fedakarlıkla enerjilerini vatandaşın doğru haber alması için harcayan, birey-toplum ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayan basın emekçilerimizin çabaları takdire şayandır." ifadelerini kullandı. Basının, birey-toplum ve toplum-devlet ilişkilerinin oluşmasında önemli bir rol oynadığını belirten Usta, gazetecilerin toplumsal bilincin oluşmasına katkı sağladığını vurguladı.

Vali Ahmet Hamdi Usta, basının milletin vicdanı ve sesi olduğunu belirterek, "Gazetecilik bilgi, birikim, araştırma, titizlik ve hassasiyet işidir. Medya, farklı seslerin ifade bulduğu, çoğulculuğun düşünce ve kültür birikimine katkıda bulunduğu, tartışmaların medeni şekilde yürütüldüğü bir imkandır." dedi.

Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmelerin basının önemini daha da artırdığını ifade eden Vali Usta, basının doğru, ilkeli ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren etkili bir araç olduğunu belirtti. Ayrıca, basın mensuplarının özel hayata ve kişilik haklarına saygılı, objektif ve ilkeli yayıncılık anlayışı içinde olmalarının önemine vurgu yaptı.

Vali Ahmet Hamdi Usta, haberlerde tarafsızlığı benimseyen, hakikati her türlü ilişkinin üstünde tutan basın mensuplarının toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, tüm basın mensuplarına sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir meslek hayatı diledi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum