Advert
as

GENÇ HÜDAPAR’DAN DEPREMZEDE KÖYLÜLERE ZİYARET

GENÇ HÜDAPAR’DAN DEPREMZEDE KÖYLÜLERE ZİYARET

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş ve beraberindeki heyet, Aktoprak köyündeki depremzede vatandaşları ziyaret etti.

 Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden en fazla etkilenen köylerden biri olan Genç İlçesi Aktoprak Köyü Muhtarı İbrahim Kayıkçı ve ev sahipleriyle görüşen HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş ziyaret sonrası kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

 Yazın sıcağında çadırlarda kalan ağır hasarlı ev sahipleriyle görüşen Ağırbaş, köylülerin evlerinin Maraş Merkezli depremde evlerinin hasar aldığını Diyarbakır’ın Hani ilçesi Kaledibi köyü merkezli yaşanan depremle birlikte hasar durumunun ağır olduğunu söyledi.  Ağırbaş, ağır hasarlı ev raporu olan evler için henüz bir adım atılmadığını ve buna karşın Diyarbakır’ın Hani ve Lice ilçelerinde aynı depremlerde ağır hasar alan evlerin yapımına başlandığına dikkat çekerek, Bingöl’ün Genç ilçesi Aktoprak köyündeki ağır hasarlı evlerin yapımına bir an önce başlanması gerektiğini vurguladı.

 “ÜRETİMİN CAN DAMARI TARIM VE HAYVANCILIK İLE UĞRAŞAN VATANDAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMAMALIYIZ”

 Ağırbaş, “Hava çok sıcak. Köylüler bu mevsimde çadırda yaşamak zorundalar. Konteyner de yok.  Durumları iyi değil. İvedilikle bu halkın sorunlarının çözümü gerekir. Şehirlerin işsizlikle bocalayıp köyden kentlere göçlerin olduğu şu dönemlerde üretimin ne derece önemli olduğu aşikârdır. Üretim, tarım ve hayvancılık noktasında ayakta durmaya çalışan köylülerimizi yalnız bırakmamalıyız. Onların sorunlarına kayıtsız kalamayız. Bu vatandaşlarımızı yalnız bırakmamalıyız.” İfadelerini kullandı.

 Evleri ağır hasar alan köylüler ise, bir belirsizlik içinde olduklarını söyleyip, Lice ve hanide depremden zarar gören evler yapılmaya başlandığını ancak ağır hasarlı evlerinin henüz yapımına başlanmadığını ifade ettiler. Köylüler, ‘önümüzde bir kış var ancak yetkililer herhangi bir adım atmadı. Bu belirsizlikken kurtarın bizi” diyerek yetkililerden konuyla ilgilenmeleri talebinde bulundu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum