Advert
as

"ULUSLARARASI UYUŞTURUCU KULLANIMI VE KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE GÜNÜ"

26 Haziran "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" dolayısıyla açıklamada bulunan Korkmaz, “Bağımlılıklarla mücadele etmek için önce sorunu kabul etmek ve tedavisi olduğunu bilerek destek mekanizmalarını kurmak gerekiyor.” dedi.

26 Haziran "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" dolayısıyla açıklamada bulunan Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Solhan ilçe başkanı İbrahim Korkmaz, açıklamada şunları aktardı: 
“Uyuşturucu madde dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok terör örgütlerinin ve illegal yapıların finansal kaynağı olarak  kullanılmaktadır. Kolluk kuvvetlerimizin Doğu/Güneydoğu Bölgesi başta olmak üzere ülkemizin her bölgesinde yapmış olduğu operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarın Avrupa ülkeleri arasında miktar olarak fazla olması bizleri sevindirmektedir. Kolluk kuvvetlerimize bu çalışmalardan dolayı teşekkürü borç veririz. Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan verilere baktığımızda uyuşturucu madde kullanımında Türkiye’de ve dünyada yıldan yıla bir artış olduğunu görüyoruz. Dünya'da Uyuşturucu maddeye ulaşım yaşı düşmekle birlikte pandemi sonrası kullanım türevlerinin değişmesi de mücadele konusunda yeniden bir çalışma programı gerektirmektedir. Bağımlılıklarla mücadele etmek için önce sorunu kabul etmek ve tedavisi olduğunu bilerek destek mekanizmalarını kurmak gerekiyor. Uyuşturucu ile mücadeleyi kamu, özel sektör, akademi, birden fazla sivil toplum kuruluşu ile kamuoyunun iş birliğiyle yürütmesi gerekir. Aile ilişkileri kişinin toplumsal yaşamının belirlenmesinde öncül bir rol oynar ve çocukların değerler sisteminin oluşmasında önemli bir yere sahiptir. Ebeveynler çocuklarına sorumluluklarının gelişmesini, kendilerine zarar verici davranışlardan korumalarını öğretmelidir ve bunu yaparken de onlara güvenli bir ortam sağlamalı, bazı sınırlamaları olduğunu da göstermelidir. Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları arasındaki var olan koordinasyonun daha güçlenmesi bağımlılıkla mücadele noktasında alanda gönüllü çalışan Dernek sayılarının arttırılması eğitici eğitimlerinin verileri, maddi olarak desteklenmesi uyuşturucu ile mücadele noktasında medikal tedavisi sonrası rehabilitasyon çalışmalarının ve temiz kalan bireylerin iş hayatına atılması noktasında çalışmaların yapılması acilen çözüm bulması gereken sorunlardır. İş ciddiye alınmalı bağımlılıkla mücadele önleyici çalışmaları gönüllü olan ve eğitimini alan diğer kamu kuruluş personelleri ile STK yöneticileri tarafından da yapılabilmenin yolları açılmalıdır.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum