Advert
as

Üniversite Hayvan Hastanesi Hizmet Vermeye Başladı

Üniversite Hayvan Hastanesi Hizmet Vermeye Başladı

Bingöl Üniversitesi bünyesinde Veteriner Fakültesine bağlı olarak kurulan ‘Hayvan Hastanesi’ Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden ruhsat alarak üst düzey imkânlarla hayvanlara sağlık hizmeti vermeye başladı.

Sancak yolunda 5 bin 500 metrekarelik alanda kurulan ‘Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde; acil servis hizmetinin yanı sıra inek, koyun, keçi gibi çiftlik hayvanları ile kedi, köpek ve kafes hayvanlarına teşhis konulup tedavileri yapılıyor.
İç hastalıkları, doğum, cerrahi ve suni tohumlama gibi 4 bölümün yer aldığı hastanede, hasta hayvanların tanısı için gelişmiş laboratuvarlarda biyokimyasal, hematolojik, patolojik analizler de gerçekleştirilebiliyor.
Hayvanlara ilk müdahale yapıldığı hastanede; alına tahlillerle birlikte doppler, ultrason, endoskopi, röntgen ve yoğun bakım ünitesindeki cihazlardan yararlanarak hastalık durumu tespit ediliyor.
“Hastane Sadece Bingöl’e Değil, Bölgeye De Hizmet Edecek”
Hayvan hastanesinin sadece kente değil bölgeye de hizmet edeceğini söyleyen Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Hastanemiz fiziki olarak da çok güzel. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için ayrılan yerler var. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz için de ayrıca bir ofis var. Dolayısıyla hayvanların tedavisi için çok ideal bir ortam oluştu. Bingöl'de SÜTAŞ Entegre Tesisinin kurulmasıyla hayvan hastanemizin bu eksende besicilere ve hayvan severlere hizmet edeceğini düşünüyoruz. Sadece evcil hayvanlar değil doğadan gelen hayvanlara da yönelik tedaviler var. Veteriner fakültemiz bu süreci çok iyi götürüyor. Biz ekip ve şehir olarak hayvan hastanesinin en donanımlı şekilde bölgeye hizmet etmesi için çaba sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Bölgede İyi Hizmetler Sunacağımızı Düşünüyoruz"
Hayvan Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Hakan Keçeci de hastane içerisinde modern derslikler, patoloji salonu, laboratuvar gibi bir hastanenin ihtiyacı olan her şeyin mevcut olduğunu ifade etti.
Bingöl'ün hayvancılıkla geçimini sağlayan bir kent olduğuna dikkat çeken Dr. Keçeci, "Üniversitemiz yeni kurulmuş olmasına rağmen hayvan hastanesinin de devreye girmesiyle bölgede iyi hizmetler sunacağımızı düşünüyoruz. Çiftlik hayvanları, kedi, köpek, muhabbet kuşu ve diğer kanatlıların da muayenesini yapacağız. Hastanemizde kırık ameliyatları, rutin muayenelereler, her çeşit serumlu hastalık tedavileri yapılmaktadır" dedi. .
Hastanede iç hastalıkları, doğum, cerrahi ve suni tohumlama gibi 4 bölümde hizmet verdiklerini anlatan Keçeci, "Her birimde profesör, Dr. öğretim üyesi olmak üzere 15 personelle hizmet veriyoruz. İleride personel sayısı arttıkça hizmet alanımız da genişleyecek” dedi.  
İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır,  2020 yılı verilerine göre kentte yaklaşık 144 bin büyükbaş, 725 bin de küçükbaş hayvanın bulunduğunu söyledi.  Bahadır konuşmasında şunları kaydetti: “İlimizin orman varlığı 260 bin hektardır. Buna bağlı olarak yaban hayatı da oldukça zengindir. Hayvan hastanesi,  özellikle hayvan hastalıklarına neden olan virolojik, bakteriyolojik ve hayvanlardan insanlara bulaşabilen hastalıkların teşhisi, tedavisi ve koruma tedbirlerin alınması adına önem arz edecektir. İlimizde açılan SÜTAŞ Entegre Tesisi ile bölgemiz büyükbaş hayvan yetiştiriciliği açısından özellikle cazibe merkezi haline gelecektir. Bu anlamda modern veya küçük işletmelerde hastalanan veya kazara yaralanan hayvanlarımızın cerrahi operasyonlarını yapılacak. Bingöl'ümüz ve bölgemiz açısından büyük bir şans"

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum