Advert
as

Öğrencilere Maaş ve Sigorta Müjdesi

Öğrencilere Maaş ve Sigorta Müjdesi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşletme Belirleme Komisyonunun aldığı karar gereği gelecek yıl meslek liselerinde okuyacak olan 4. Sınıf öğrencilerine hem maaş, hem de sigorta müjdesi verildi.

İşletme Belirleme Komisyonu Başkanı Zülfü Çalışkan yaptığı açıklamada, Komisyonda aldığı karar gereği gelecek yıl başarılı ve disiplin cezası almayan meslek liselerinde okuyan 4. Sınıf öğrencilerine hem maaş verileceği, hem de sigorta yapılacağını belirtti. 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan İlçe İşletme Belirleme Komisyonu sonrasında açıklama yapan Komisyon Başkanı Zülfü Çalışkan,” İlçemizdeki Mesleki Eğitim veren Solhan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Erbil Erçin ile Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Bilal Ataş’ın da katıldığı toplantı sonucunda gelecek yıl ile ilgili oldukça önemli kararlar alındı.  Toplantıya ilçemizde eğitim verilen 8 alanın temsilcileri ve işletme temsilcileri katıldı. Buna göre gelecek yıl işletmeye giderek son sınıf Öğrencilerinin kesinlikle not üstünlüğü ve disiplin cezası almayan öğrenciler arasından olması gerektiği kararlaştırıldı. Böylece artık gelişi güzel canı isteyen değil, başarılı olan ve okulda disiplin cezası almayan öğrenci işletmeye gidebilecek. Ayrıca işletmeye giden öğrencimizin sigortasında yapıldığı gibi kendisine asgari ücretin 1/3 kadar yani yaklaşık 430 TL de 8 aylık cep harçlığı verilecek. Önümüzdeki yıl İlçemizde iki okulumuzda yaklaşık 40 öğrencinin işlemeye gitmesi bekleniyor. Ayrıca gelecek yıl öğrenci alacak ve Kalkınma Bakan Yardımcımız Yusuf Coşkun'un büyük emekleri ile açılacak Olan Farabi Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin ( Sağlık Meslek Lisesi ) tüm 4. sınıf öğrencileri de ayda brüt 430 TL civarında cep harçlığı alacak olması da mesleki ve teknik eğitime ivme kazandıracaktır.”dedi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum