Advert
as

Cami Hizmetlerinde “Tecrübe Paylaşımı” Yapıldı

Cami Hizmetlerinde “Tecrübe Paylaşımı” Yapıldı

İlçe Müftülüğü, cami hizmetlerinde verimliliği artırmak amacıyla din görevlilerine yönelik “Tecrübe Paylaşımı” toplantısı düzenledi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığının cami hizmetlerinde verimliliği artırmak ve örnek projelerin paylaşılarak yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla uygulamaya koyduğu “Tecrübe Paylaşımı” toplantısı, İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirildi. 

Kültür Merkezinde düzenlenen programa konuşmacı olarak; Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Sünetci, Baş İmam-Hatip İbrahim Tunç ile İmam-Hatipler Ömer Daştan ve Mehmet Ramazan Toprak katıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Tecrübe Paylaşımı toplantısı, başkanlığın hazırladığı “Cami ve Hayat” sinevizyonu ile devam etti. 

Selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Muharrem Dutar, camii içi ve camii dışı din hizmetlerinin daha etkili ve verimli yapılabilmesi için görevliler arasında tecrübe paylaşımlarının çok önemli olduğuna dikkat çekti.

 

“Din hizmetinin merkezi ve adeta beyni camidir” 

Müftü Dutar, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın en önemli hizmet ayağı ve varoluş gayesi din hizmetidir. Din hizmetinin de merkezi ve adeta beyni camidir.  Camilerimizin de lokomotifi değerli hocalarımızdır. Biz mihrapta, minberde ve kürsüde cemaatimizle öyle bütünleşmeliyiz ki cami içinde bizi arayan gözler dışarıda da bizi arasın. Yaşlı beli bükülmüş cemaatimiz biz bir vakit gelmediğimizde bizi soruyorsa bizi merak ediyorsa gençlerimiz de bizi merak etsin. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler bizim yarınlarımızdır. Bizim umutlarımızdır. Bu ümmetin umutları da hademe-i hayrat olarak görev yapma bahtiyarlığını elde eden bizleriz elhamdülillah. Onun için bu sorumluluğun, bu emanetin büyük ve ağır olduğunu biliyoruz.  Bu emaneti omuzlamışsak derdimiz, tasamız ve düşüncelerimiz olmalı…

Bu Camilerimizi mabetten mektebe nasıl dönüştürmeliyiz? Camilerimizi gündelik hayatın içine nasıl çekebiliriz? Gençlere nasıl ulaşabiliriz? Gençlerle camilerde neler yapabiliriz? Sabah namazında cemaat sayımızı nasıl artırabiliriz? Cami içi ve cami dışı din hizmetlerini daha etkili ve verimli hale nasıl getirebiliriz? 

Bu tür soruları sorup çalışmalar yapan hocalarımız var. Ülkemizin muhtelif bölgelerinde görev yaptıkları camilerde hizmetleriyle, çalışmalarıyla ve gayretleriyle, projeleriyle ön plana çıkmış hocalarımızın tecrübe paylaşımları bizler için çok önemlidir. Ufuk açıcı ve bizleri heyecanlandırıcı proje ve çalışmaları inşallah değerli misafir hocalarımızdan dinleyeceğiz. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, cami hizmetlerinin verimliliğini arttırmak, örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaştırılmasını sağlamak, hizmetlerin etkinliğine ve verimliliğine katkı sağlamak amacıyla Tecrübe Paylaşımı Toplantıları, 2012 yılından bu yana uygulanmaya başlayan bir projedir.  Bu proje için Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz.

Sözlerime son verirken şunu acizane hatırlatmak istiyorum; eğer biz cami içinde ve dışında halimizle ve kalbimizle kalplere girmek istiyorsak, etki gücü yüksek bir profilimizin olmasını arzu ediyorsak örneğimiz ve rehberimiz olan Hz. Muhammed (s.a.s.) gibi temsil gücüne sahip olmamız ve bu enerji ile genç- yaşlı, kadın-erkek ümmetin bütün fertlerine ulaşma derdi ve davasına sahip olmamız gerekiyor. Bu tür toplantıların farkındalık oluşmasına ve görev şuurumuzun canlanmasına ve heyecanlarımızın artmasına vesile olacağına inancım tamdır.  Bu vesileyle bizler için ilçemize teşrif eden kıymetli misafirlerimize hoş geldiniz diyor ve katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

 “Camiler hayatın şekillendiği mekânlardır” 

Tecrübe Paylaşımı toplantıları ile ilgili bilgi veren Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Sünetci, camilerin sadece beş vakit namaz kılınan mekânlar olmadığına dikkat çekti. 

Sünetci, “Tecrübe Paylaşımı Toplantıları, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2012 yılından bu yana uygulanmaya başlayan bir projedir. 2011 yılında Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 2011 yılında Ankara’da Cami çalıştayları yapıldı. Çalıştaylarda, yurdumuzun dört bir yanında görev yapan, projeleriyle, çalışmalarıyla, örnekliğiyle, mesleki yeterliliğiyle, iş ahlakıyla ve gayreti ile ön plana çıkmış hocalarımız tespit edilip başkanlığımıza davet edildiler.” dedi. 

Sünetci, “O yıldan bu yana düzenlenen çalıştaylara 293 hocamız katıldı. Hocalarımız arasından seçilen hocalarımız ile ülkemizin 81 ilini ve 600 küsur ilçesinde bu toplantılar yapıldı. Bu yılda inşallah 12 ilimiz ve 102 ilçemizde 23 hocamızın katılımı ile icra ediliyor. Böylesi güzel ve hayırlı bir programda bizleri bir araya getiren Allah’a şükrediyoruz ve misafirperverliği dolayısıyla Elazığ Müftülüğüne teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi. 

Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Sünetci’nin moderatörlüğünde panel şeklinde gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul Bahçelievler Selçuk Hatun Camii Baş İmam-Hatibi İbrahim Tunç, teknoloji ile bütünleşmiş ve materyaller ile desteklenmiş Kur’an eğitimi konusunda bir sunum yaptı. 

Erzurum Aziziye Vehbi Efendi Camii İmam Hatibi Ömer Daştan ise Erzurum’da hayata geçirdiği sosyal hizmet ağırlık projelerini anlatarak yedi başlıkta topladığı çalışmalarını anlattı. 

Siirt Merkez Ensar Camii İmam-Hatibi Mehmet Ramazan Toprak, Siirt'te yürüttüğü gençliğe yönelik sosyal hizmetler ile birlikte cami cemaati için geliştirdiği projelerinin sunumunu yaptı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum