Bingöl’deki Ekmek Üreticilerine Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde Hijyen Eğitimi Verildi.
Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu
kapsamında hazırlanarak yürürlüğe giren ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği gereği
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları
Konfederasyonu ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile ile Tarım ve Orman
Bakanlığı arasında yapılan protokoller çerçevesinde; Tarım ve Orman Müdürlüğü,
İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa ekmek üretim, satış ve dağıtım işlerinde
çalışan personele yönelik olarak 07 – 08 – 09 Ağustos 2018 tarihleri içerisinde
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda Bingöl’de ekmek üretim satış ve
dağıtımında çalışan personele hijyen eğitimi düzenlendi.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü personelince 2018 yılı içerisinde İlimizde ekmek üretimi sektöründe faaliyet gösteren işletmelere mevzuat, genel hijyen eğitimi ile sektör sorunları ve çözüm önerileri konulu eğitimler düzenlendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne ait toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantılara ekmek üretiminde bulunan işletme yönetici ve çalışanları katıldı.
Toplantıya başkanlık eden İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır,“İnsan beslenmesi ve sağlığında önemli bir yere sahip olan siz değerli gıda sektörü emekçileri ile yapmış olduğumuz bu sektör toplantılarımız İl Müdürlüğümüzce, esnafın derdini anlama ve çözüm üretme açısından çok önemli bir yere sahiptir. Üreticiler ile birebir sektörlerin sorunlarını görüşmek ve hep beraber çözüm üretmek için el ele vermek, çıkmaz sanılan birçok sorunun aşılmasında önemlidir. İl Müdürlüğü olarak bu eğitim ve istişare toplantılarına devam edeceğiz, sizden isteğimiz çalışanlarınız ile birlikte eğitimlere önem vermeniz, yürürlükteki mevzuata riayet ederek vatandaşın sağlığına azami özen göstermenizi istiyorum.”dedi.
Mevzuat ve genel ve özel hijyen konularında bilgilendirmeler yapan Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü çalışanları, Mevzuat değişikliği ile işyerindeki bütün sorumluluğun işverene ait olduğunu, ve Bingöl’deki küçük çaplı esnaf için ağır müeyyideler barındırdığından denetimler sırasında yapacakları tavsiyelere zamanında uymaları halinde sorun yaşanmayacağını, genel hijyen hususunda esnafımızın genel itibari ile dikkatli olduğu ancak yine de istenen seviyeye çıkmak için el birliği ile çalışılmasının gerekli olduğunu ifade ederek eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara beş yıl geçerli Hijyen Eğitim Belgesi verileceği vurgulandı.
Toplantıların bitiminde memnuniyetlerini ileten sektör çalışanları bu tür toplantıların ve denetimlerin önemini vurgulayarak, “biz yapılan gıda kontrollerinin hem bizler açısından hem de hitap ettiğimiz kesim olan tüketiciler açısından her zaman faydalı olacağına inanıyoruz. Bu tarz eğitimlerin yapılması bizler açısından da büyük önem taşıyor. Bizlerde sorunlarımızı kamu kurum ve kuruluşlarına bu şekilde daha rahat dile getirme imkânını buluyoruz ve eğitimlerin düzenli aralıklarla yapılması bizim için faydalı oluyor. Bu vesile ile İl Tarım ve Orman Müdürü ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” dedi.