Advert
as

Solhan Müftüsü İkiz, Göreve Başladı

Solhan Müftüsü İkiz, Göreve Başladı

Eskişehir Tepebaşı İlçe Vaizi olan Ali İkiz, Solhan Müftüsü olarak göreve başladı.

Solhan Müftüsü Sırrı Fuat Ateş'in Karaman Sarıveliler İlçesine tayinin çıkmasıyla birlikte boşalan ilçe müftülüğüne Ali İkiz atandı. Yeni atanan Solhan Müftüsü Ali İkiz, görevine başladı.

Halkımızı dini açıdan aydınlatmayı amaçladığını belirten Müftü Ali İkiz, “Halkımıza, Kur'an eğitimi ve dini eğitimini elimizden geldiğince vermeye çalışacağız. Halkımızı dini açıdan aydınlatmaya ve onlar için yeni hizmetler vermeyi amaçlıyoruz. Solhan'ı beklediğimden iyi buldum. Doğu insanı sıcak, dinine sahip çıkan, din adamına değer veren bir halktır. İlk yapacağımız hizmet, 15 Temmuz Kur'an kursunun onarılması ve hizmete açılmasıdır.”dedi.

 

İlçe Müftüsü Ali İkiz kimdir?

  

“10.09.1980 tarihinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde doğdum. İlk Okulu Konuk Köyünde Orta Okulu ise Tayfur Sökmen Orta Okulunda bitirdim. 1996 yılında Antakya lisesinden mezun oldum. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2002 yılında mezun oldum. 2003 yılında Mardin Derik ilçesi Göktaş Köyü Camii İmam-Hatibi olarak göreve başladım. 2008 yılında Kayseri Yüksel İhtisas Eğitim Merkezinden mezun olarak Kayseri İli Bünyan ilçesi Akmescit Kasabasında İmam Hatip olarak göreve başladım. Aynı yıl içinde Talas İlçesi Yeni Cami İmam- Hatibi olarak naklen atamam yapıldı. Burada 2 yıl görev yaptıktan sonra 2009 yılında Erzurum İli Tekman İlçe Vaizi olarak atamam yapıldı. Tekman İlçesinde 4 yıla yakın bir süre görev yaptıktan sonra 2013 yılında Eskişehir Tepebaşı İlçe Vaizi olarak atamam gerçekleşti. Eğitim ve Öğretimime Osmangazi Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatlar Bölümünde Yüksek Lisans yaparak devam ediyorum. Siyer alanında yapmakta olduğum tezim bitme aşamasındadır. 2015 yılında yapılan müftülük sınavını kazanarak 2017 yılı Nisan ayında Bingöl ili Solhan ilçe Müftüsü olarak göreve başladım. Halen bu görevde bulunmaktayım. Evli ve 2 çocuk babasıyım. İyi derecede Arapça biliyorum.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum