Advert
as

Siyaset = Yalan mı?

  • Ayhan ERKMEN
  • 2018-05-10 11:25:39
  • 2650 Görüntülenme
  • Yazımıza yaklaşık on yıl önce okuduğum çok güzel bir fıkra ile başlayalım. Umarım sizi de tebessüm ettirecek cinsten bir fıkra diye düşünüyorum.

    Bir otobüs dolusu politikacı seçim kampanyası için bir şehre doğru gidiyorlarmış.  Büyük bir çiftliğin yanından geçerken,  otobüs şoförün dalgınlığı yüzünden şarampole yuvarlandı.  Çiftlikte yaşayan bir çiftçi,  kaza yerine gelmiş açıkta kalmasın diye cesetleri görmeye başlamış.  Ertesi sabah soruşturma için Savcı Çiftliğe gelmiş.  Çiftçiye sormuş;  Otobüsteki bütün politikacıların demek hepsi de ölüydü.  Eminsin değil mi?  Çiftçi cevap vermiş.  Bazıları yaşadıklarını iddia ettiler.  Ama politikacıları bilirsin. 

    Nasıl? yalan söylerler.

    Evet bu fıkra güldüren,  düşündüren ve maalesef mevcut durumu özetler niteliktedir.  Hakikat ki bu gerçeği de göz ardı etmiyoruz.  Yıllardır kirlenen, kirleten ve kirletilen bir siyaset var.  İnsanlar olmadık vaatlerle kandırıldı. Birçok siyasetçi kendi emelleri için veyahut yandaşlarına kaymaktan pay vermek için çok dolaplar çevirdi.  Evet, siyaset kirliydi siyasetçi de kirliydi.  Lakin bu gidişatı değiştirmeyen yığınlarda buna teşne olmuştu.  Makbul siyasetçi!  yalanla içiçe olan siyasetçi olarak değer kazanmıştı. Yalanların alçalttığı hayatlar, yalanlardan geçinen, sermayesi yalan olan karakterler ve daha neler neler. 

    Peki, sadece yalancıların el üstünde tutulduğu tek alan siyaset miydi?  Ticaret,  insanı ilişkiler,  aile ilişkileri, günahlara açılan kapılar,  sosyal medya, yazılı görsel medya da yalan revaçta değil mi?

    Eğer bugün siyaset yalanla özdeş olup eşitleniyorsa, bu algı ve olguyu yıkmak için siyaset kurumunun doğrultulması ve halkları doğrultması gerekir.  İnsanın olduğu her yere İslam'ın cihanşümul mesajını götürmek her iman ehlinin görevi değil mi? Siyasete doğruluk ve ahlak aşılamak sanıldığı kadar kolay değildir. Aslında Çok zor da değildir.  Bu işi başarmak için ufka, umuda ve inanan bir kadroya ihtiyaç vardır. Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmeyeceği hakikatini ıskalamadan üzerine basa basa doğruları söylemek ve doğrusunu göstermek bu işin ilacıdır.

     

     

    Ayhan ERKMEN
    Ayhan ERKMEN
    KÖŞE YAZARI
    BİYOGRAFİ