Advert
as

Gerçek Muhalefet İktidar Adayıdır

  • Musa APUHAN
  • 2018-04-12 12:28:53
  • 2968 Görüntülenme
  •  

    Bilinen bütün (Demokratik) sistemlerde muhalefet; durduğu yer itibarı ile iktidar olabilmek için, dinlenme, dinlenirken yenilenme, yenilenirken hazırlık yapma, hazırlık yaparken kendini daha ileriye taşıyacak politikalar geliştirme sürecidir.

    Muhalefette kalınan süreç bir taraftan da iktidara gelebilmek için halktan iktidar fırsatı talep etme, plan ve programını sunma sürecidir.

    Bir ülkede hiçbir muhalefet olmasa bile, belli bir süre hükümet eden siyasi parti ve kadroları yıpranır.

     

    Çünkü hükümet etme yıpratıcı ve yorucu bir süreçtir.

    Bu kapsamda Türkiye düşünüldüğünde, bunun daha erken olması gerekirken, muhalefet o kadar kötü bir durumda ki adeta çamura saplanmış ve hükümete “gel beni bu çamurdan çıkar.” feryadındadır.

     

    Böyle bir muhalefet İktidarı daha da güçlendirir.

    Bir siyasi parti kurulacak, bir yıl sonra güçlü bir şekilde iktidara gelecek, iktidara geldiği ortamda siyasi irade her türlü bürokratik engel ile cebelleşecek, yolsuzlukların, istismarın başını alıp gittiği, ekonomik bunalımın zirve yaptığı, toplumsal sorunların yoğun hissedildiği bir dönemde ülkeyi yönetecek, terör sorunu, uluslararası engellere karşı mücadele edecek ve girdiği bütün seçimlerde oyunu arttırarak çıkacak…

    Sizde kendinize muhalefet diyeceksiniz öyle mi?

    Diyeceksiniz ki mevcut hükümet ülkeyi ele geçirmiş ve istediği gibi yönetiyor, öyle mi?

    Peki, bu hükümet ülkeyi yönetmeye başladığında, ülkenin müzminleşmiş, dağ gibi birikmiş sorunları yok muydu?

    Hükümetler değiştiren bir medyası yok muydu?

    Muhalefette ki siyasi partilerin hiçbir sorun ile uğraşması ve çözüm üretme zorunluluğu yokken, sadece hükümet edenlerin yanlış ve eksik yaptığı sorunları programlaştırıp, doğru çözüm planları yaparak bununla halkın karşısına çıkmak ve hükümet etme yetkisini talep etmek değil midir?

    Hükümetin yaptığı icraatlara “yanlış, yanlış, yanlış…” diyerek iktidara geleceğini zanneden muhalefet, yenilmeye doymayan güreşçiden öteye geçemez.

    Oysa iktidar olmak isteyen muhalefetin, iktidarın yaptıklarından daha kaliteli programlar ortaya koyması gerekmiyor mu?

    İktidara alternatif olmak isteyen muhalefete bakıldığında, insan hakları noktasında iktidardan daha geri, hiçbir ekonomi politikaları yok, parti içi demokrasileri iktidardan daha geri, toplumsal hiçbir beklentiye dair politika üretemiyorlar…

     Peki bu halk sizlere neden iktidarı versin hiç düşündünüz mü?

    Aslında bu yazımızda doğru muhalefeti yazacaktık ancak yıllardır o kadar kötü bir muhalefet var ki, takdir edersiniz ki bir tek yazıda bitiremedik…

    İnşallah bir sonraki yazımızda doğru muhalefet yapan siyasi parti ve siyasetçileri yazacağız.

    Musa APUHAN
    Musa APUHAN
    KÖŞE YAZARI
    BİYOGRAFİ