Advert
as

Bunlar Mantar Gibi...

  • Musa APUHAN
  • 2017-06-05 19:28:24
  • 4157 Görüntülenme
  • E be Osman Ünlü, söyle Allah aşkına, sen bu mübarek Ramazan ayında kimin davulunu çalıyorsun?

     

    Söyle Allah aşkına, diyelim ki senin aklını fesat ve fitne ile kapladılar, senin böyle iğrenç ötesi bir kelimeyi, Allah'ın evi ile aynı yerde kullanmana, şu eşek arıları sokasıca dilinde mi engel olamadı?

     

    Diyelim ki senin kalbinin alt yapısı olmayan İzmir gibi olduğunu, her hakikat konuşulduğunda bütün damarlarının pisliği ters bastığında ve bütün hücrelerinin kanalizasyona döndüğünde, dudaklarını diline bir kanal kapağı gibi kapatamadın mı?

     

    Ah be Osman Ünlü, sen öyle bir zamanda öyle bir kelime ettin ki, tutulacak hiçbir tarafı yok.

    Bu halkın ilk kez benimsediği bir Diyanet İşleri Başkanı çıkıyor ve yaptığı işlerde bu halkın ve İslam'ın dokusuyla uyumlu...

     

    Sizlerde sevmiyorsunuz tabi böylelerini. Siz istiyorsunuz ki Seda Sayan'ın, Sibel Can'ın günahlarını sevap gibi gösteren din adamları olsun!

     

    Karalama kampanyalarınız da tutmuyor, bari edebinizle oturun oturduğunuz yerde.

     

    Bu halk sizi dini biliyor diye dinliyor ama sözüm meclisten dışarı, Kürtlerin çok güzel bir deyimi var, derler ki; ‘’lawe mı çu askere hat k…. bere’’

    En azından yaşanan bazı şeylerden sonra biraz adam olmak gerekir ama askere gidip geldikten sonra da halen eş…lik devam ediyorsa…

     

    Bu ülkede halk 15 Temmuz'u yaşadı, insan ondan bir ders çıkarır bari ama nerede?

    Kani akıl….

     

    Eee şair boşuna dememiş;

    ‘’mey biter saki kalır,

    Her renk solar haki kalır.

    Diploma insanın cehlini alsa da,

    Mayasında varsa eşeklik, baki kalır."

     

    Ziya Paşa

     

    Mevzu şu, çocuklar küçük yaşta camilerle tanışsınlar diye Mehmet Görmez Hoca yaz tatili için ‘’çocuk dostu camiler’’projesini başlatmış. Bu proje de halk ve çocuklar tarafından ciddi bir kabul görmüş. Bu kapsamda camilerde uygun saatlerde çocukların ders dışında birbirleri ile kaynaşmaları ve kendilerini rahat hissetmeleri için farklı aktiviteler yapılmaya başlanmış. Çocukların hocalarının kontrolünde camilerde bu etkinlikleri gerçekleştirmeleri baştan beri Görmez Hocadan rahatsız olan TGRT çevresini, kemik görmüş k…k gibi harekete geçirmiş.

     

    Tabi bu onların ilk aleyhte propagandaları değil ama öncekiler boş çıkınca sıradaki iğrençliklerini devreye koydular ve gördünüz buda ters tepti.

     

    Ama şöyle bir soru akla gelmez mi; Osman Ünlü, sizlerde dini bir kanal açıp oradan insanlara dini anlatacağız deyip gariban halktan paralar topladınız. Birkaç seans Kuran okumaları ve dini sohbetten sonra Türkiye’nin bütün dansözlerini kanalınızda toplayıp bu halkın değerlerini ayaklar altına almadınız mı? Şimdi camiide ki küçük çocukların masa tenisi oyunları mı sizi ahlaksızlaştırıyor ve bu halkı saptırıyor?

    Bir insanın değer yargılarının bir şeylerden olumsuz etkilenmesi için önce o değerleri taşıması gerekmiyor mu?

     

    Ey Osman ünlü ve benzerleri, siz dansözler eşliğinde sohbetlerinizi yapın, biz camilerimizde oyun oynayan çocuklarımızdan dolayı rahatsız değiliz.

    Sizin dininiz ve dansözleriniz size, bizin dinimiz ve çocuklarımız bize.

    Olur mu?

     

    Neyse bu konuyu fazla konuşmaya gerek yok beni geriyor.

     

    Buradan bir kez daha Ramazan ayında Bingöl halkına ramazan sokağını açan ve orada ramazanın ruhuna uygun programlar yapan Bingöl belediye başkanı sayın Yücel Barakgazi ve ekibine teşekkür ediyorum.

    İlahi sanatçısı Hikmet Kıyançiçek kardeşimizi de keyifle dinlediğimize ve onu bu tür etkinliklerde çokça görmek istediğimizi buradan kendisine teşekkür ederek belirtmek istiyorum.

    Ayrıca Şehr-i Bingöl Tiyatro ekibine de güzel oyunları için tebrik ve teşekkür ediyorum.

     

    Selam ve dua ile…

    Musa APUHAN
    Musa APUHAN
    KÖŞE YAZARI
    BİYOGRAFİ