Advert
as

Şanslısınız! Abdulhakim (Gibi) Yıldız'ınız Var

  • Musa APUHAN
  • 2016-10-10 12:41:00
  • 3618 Görüntülenme
  •       

     

     

    Sevgili belediye başkanları; sizi seçen halkın size olan teveccühünün devam etmesini, size verdikleri emanetten dolayı pişman olmamalarını, sizi daha çok sevmelerini istiyorsanız;

     

    -Öncelikle bölgenizi düzgün, hakkaniyete uygun ve güzel bir imarla şekillendireceksiniz.

     

    -Bölgenizi hizmet ağlarıyla donatacaksınız.

     

    -Kaliteli hizmet üreteceksiniz.

     

    -Halkın memnuniyetini daima birinci sıraya koyacaksınız.

     

    -Asla ve asla siyasi tercihe göre hareket etmeyeceksiniz.

     

    Şimdi gelelim asıl meseleye; Bingöl’ün kadim ilçelerinden olan Solhan ilçesi, beş belirgin aşiretin yaşadığı bir ilçemizdir. Solhan gerek insan kalitesi, gerek kültürel yapıya bağlılık, gerek insani ilişkiler, gerekse inanç noktasında tartışmasız bir kaliteye sahiptir.

     

    Ancak bu ilçede geçen zaman zarfı içerisinde seçilen belediye başkanları neler yaptı, ilçeye neler kattı çok fazla bilmiyorum. Fakat ilçeye bakıldığında her gelen belediye başkanı kendince ilçeye bir şeyler katmıştır. Ancak son dönemde kendisiyle hiç tanışmadığımız halde, ilçedeki hizmetlerine bakıldığında, başkanın yaptığı doğru işler karşısında kendimi bu yazıyı yazmak zorunda hissettim.

     

    Son iki yılda planlı ve estetik büyük dönüşümler gözden kaçmıyor Solhan ilçesinde. Dolayısıyla bu işte emeği geçen insanları da takdir edip, göz ardı etmemek lazım.

     

    Öncelikle ilçedeki yeşil alanları katledip beton yığınlarına dönüştürmek yerine, insanın nefes alabileceği, çocukların oyun oynayabileceği sosyal alanlar tesis etmek ilçeye ve başkana yakışmış.

     

    Ana arter ve mahalle aralarındaki yol çalışmaları gözden kaçmıyor. Belediye-halk birlikteliği bu çalışmalarda ön plana çıkıyor. Bu da başkanın nasıl sevildiğinin bir göstergesi. Koltuk kapma,  bulunduğu makamı bir üst makama çıkma basamağı olarak kullanma, "koltuk yapmak yerine koltuk kapmak" derdinde olmayan biri olması ayrıca üzerinde durulması ve takdir edilmesi gereken bir konu.

     

    Solhan da bilinen belediyecilik anlayışı değiştirilmiş, sosyal belediyecilik ön plana çıkmış, ben merkezli değil, biz merkezli çalışmalar ağırlık kazanmış durumda.

    Bu durum böyle devam ederse önümüzdeki birkaç yılda çok değişmiş ve gelişmiş bir Solhanla karşılaşabiliriz ve gelişmeler bu yönde.

    Ayrıca Kalkınma Bakan Yardımcısının da Solhanlı olması ilçe açısından doğru kullanılması gereken bir avantaj.

    İnançlı bir başkanın, ilçeye sunulan imkanları, ilçe halkının menfaatine kullanacağından hiç kuşkumuz yoktur.

     

    Bu çalışmalarından dolayı Solhan belediyesi örnek alınmalıdır.

     

    Seçildiği günden beri mahalle toplantılarını aksatmayan, kapısı bütün vatandaşlara sonuna kadar açık olan, sahadaki bütün çalışmalara ekibiyle birlikte katılan bir başkan elbette başarılı olur. Başarılı olmak isteyen diğer belediye başkanları gidip Solhan belediyesinin çalışmalarını yerinde görmeli ve örnek almalıdırlar.

     

    Yıllardır belediyecilikte şu yanlış yapılmıştır; millet önden yapacağını yapmış, devlet arkasından giderek yapılan yanlışı düzeltmeye çalışmış ama bu asla mümkün olmamıştır.

    Solhan Belediye Başkanı Sayın Abdulhakim Yıldız bu yanlışın önünü alarak, yapılan planlamalardan sonra yapılaşmaya gidişle birlikte, gereği kadar yeşil alan, eğitim ve sağlık alanlarına yer tahsis etmiş ve bu alanlarda gerekli çalışmalar başlatmıştır.

    Kısacası sayın başkan kumaşı doğru kullanarak, ortaya herkese yakışan bir elbise çıkarmış, hem de fire vermemiştir.

     

    Yapılan çalışmaları sizlerde yerinde gidip görebilir, merak ettiklerinizi yetkililere sorabilir, varsa bir öneriniz en tabii hakkınız olarak sunabilirsiniz.

     

    Sayın Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, darbe döneminde de Solhan halkıyla sabahlara kadar meydanlarda nöbet tutarak milletine, halkına, nasıl bir gönül bağıyla bağlı olduğunu ayrıca göstermiştir.

     

    Son söz; belediye başkanınız sizden olursa başarılı olur, başkan başarılı olursa ilçeniz, memleketiniz kalkınır ve güzelleşir, memleketiniz güzelleşirse, siz mutlu olursunuz.

     

    Siz zaten mutlu olmayı hak ediyorsunuz değerli Solhanlı hemşerilerim.

     

    Musa APUHAN
    Musa APUHAN
    KÖŞE YAZARI
    BİYOGRAFİ