Advert
as

TSK'da Başörtüsü Yasağı Kalktı

TSK'da Başörtüsü Yasağı Kalktı

Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli kadın subay ve astsubaylar istedikleri takdirde başörtüsü takabilecek.

TSK'da görevli kadın subay ve astsubayların istedikleri takdirde başörtüsü takabileceği belirtildi. Düzenlemenin sadece muvazzaf personeli kapsamadığı, isteyen askeri öğrencilerin de başörtüsü takabileceği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliğinde "Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri mensubu bayan subaylar, sözleşmeli subaylar, astsubaylar, sözleşmeli astsubaylar ve askeri öğrenciler ile bunların adayları ve kursiyerleri, resmi üniformalarıyla birlikte şapka, bere veya kep altına başlarına taktıkları üniforma renginden istihkak olarak verilen desensiz giysileri yüzlerini kapatmayacak şekilde takabilirler." denildi.

 

Uygulama, yeni yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla hayata geçecek.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum