Advert
as

Voleybol Yıldızları Solhan’da Toplandı

Voleybol Yıldızları Solhan’da Toplandı

Voleybolda Doğu’nun parlayan yıldızı olan Bingöl temsilcisi Solhanspor, yaptığı önemli transferlerle bu sezon Efeler ligine göz kırpıyor.

 

 

 

Milli sporcuları transfer eden kulübün hedefinde, gelecek yıl bir üst ligde mücadele etmek.

Türkiye Voleybol Federasyonu Birinci liginde mücadele eden Bingöl’ün voleybol temsilcisi Solhanspor, yaptığı transferlerle bu yıl birinci lige damga vurma konusunda bir hayli iddialı. Hedeflerinin bu yıl liglerini lider tamamlayıp önümüzdeki sezon Efeler liginde mücadele etmek olduğunu belirten kulüp yöneticileri, yıldız transferleri arasında Kanada’dan Logan Keoughan, Azerbaycan Milli Takımında oynayan Vugar Bayramov ve daha önce Galatasaray’da oynayan Çağlar Özel’in olduğunu söylediler.

 

Yıldız: “Biz Voleybolu Solhanspor’la Sevmeye Başladık”

Voleybolu Solhanspor’la sevmeye başladıklarını belirten Solhan Belediye Başkanı A. Hakim Yıldız, “Gerçekten çok ciddi ve kaliteli bir takımımız var. Geçen sezon ligi orta sıralarda bitirdik ama takım olarak, statüsü değişen birinci ligden Efeler ligine doğru yol almayı düşünüyoruz. İnşallah başarılıda oluruz. Bu sezon Azerbaycan ve Kanada’dan sporcu getirdik buraya. Birçok cazibeli kulüp olmasına rağmen Solhan’ı tercih ettiler. Açık söylemek gerekirse bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi de biz sporu barış ve kardeşlik olarak görüyoruz. Bunu geçen sezon içeride oynadığımız maçlarda göstermiştik. Bu misafirperverliğimizi de gören oyuncularımız burayı tercih ettiler. Tek dileğimiz Solhan’ı önümüzdeki yıllarda Efeler liginde görüp buraya Beşiktaş’ı, Galatasaray’ı, Fenerbahçe’yi, Arçelik’i getirmek ve misafir etmek” dedi.

 

Dere: “Efeler Ligine Çıkmayı Düşünüyoruz”

Kaliteli bir takım oluşturduklarını ve amaçlarının Efeler ligine çıkmak olduğunu söyleyen Solhanspor Kulüp Başkanı Yüksel Dere, “Biz kulübü 2013 yılında kurduk. Bu yıl birinci ligde mücadele edeceğiz ve Allah nasip ederse inşallah Efeler ligine çıkmayı düşünüyoruz. Solhan’ın nüfusu 35 Bin olmasına rağmen çok kaliteli oyuncular aldık. Almış olduğumuz oyunculardan Çağlar 84 kez milli takım formasını terletmiş. Vugar Bayramov’u da Azerbaycan’dan getirdik. Kanada’dan Logan’da ilk kez Türkiye’ye en doğuya Solhan’a geldi. İnşallah bu yıl en güzel şekilde mücadele edip Efeler ligine çıkacağız” diye konuştu.

 

Özel: “Sporu Sevdirip Kötülüklerden Uzaklaştırmaya Çalışacağız”

Daha önce Galatasaray ve Trabzonspor gibi büyük kulüplerde oynayan ve Solhanspor’a transfer olan takımın kaptanı Çağlar Özel, “Öncelikle başkanımıza ve yönetim kurulumuza bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ederim. Buraya gelmemiz Voleybol’un dışında daha büyük bir olay diye düşünüyorum çünkü İstanbul’da transfer süreci boyunca görüştüğümüzde Sportif faaliyetlerle Doğu’da ki olaylara engel olmaya çalışacağız. Burada büyük işler başaracağımıza inanıyorum. Kanada’dan, Azerbaycan’dan ve yurdun çeşitli illerinden gelen arkadaşlarımız var. Kendi aramızda konuştuğumuzda Voleybol’un dışında, başarının dışında öncelikle Solhan’ın içerisinde ki okullardan başlayarak insanlarımızı spora aktivite edip, onlara sporu sevdirip kötülüklerden uzaklaştırmaya çalışacağız. Allah’ın izniyle tek yürek olup Voleybol camiasında yeni bir heyecan getirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

Logan: “Tam Bir Aile Havası Hâkim”

Kanada’dan transfer olan Logan Keoughan ise, “İlk defa ülkemin dışına çıktım ve Solhanspor’a transfer oldum. Burada çok iyi insanlar var ve çok kaliteli bir takım kurulmuş. Burası tam bir aile takımı gibi.  Solhanspor yaptığı flaş transferlerle zaten büyük bir takım olduğunu gösteriyor. Bizde oyuncular olarak elimizden gelenin en iyisini yaparak ilçemizi Efeler ligine çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

 

Yapılan Transferler Şöyle:

 

Serhat Şimşek: Yardımcı Antrenör

 

Şazi Özden: Genel Kaptan

 

Çağlar Özel: Kaptan, Smaçör. 30 Yaşında. Daha önce Galatasaray, Trabzonspor, Adana Beyza, Tokat Plevne, Gaziantep Şahinbey, Maliye Milli Piyango ve Çankaya Belediye takımlarında oynadı. 84 kez milli takım forması giymiştir.

 

Logan Keoughan: Pasör Çaprazı. 25 Yaşında. 2 metre boyunda. Kanadalı. Türkiye’de ilk defa oynayacak. Geçen yıl ülkesinde All-Star seçildi.

 

Vugar Bayramov: Smaçör. 24 Yaşında. Azerbaycan Milli Takım Oyuncusu.  15 yaşından beri kendi ülkesinin milli takımını terleten oyuncumuz sayısız kez Azerbaycan A Milli formayı giymiştir. Ülkemizde daha önce Palandöken Belediye forması giydi.

 

Deha Bozkan: Pasör. 27 Yaşında. Daha önce Fenerbahçe, Kula, Bigadiç Belediye, Konak Belediyesi, Antalya Türk Telekom, Tofaş Spor ve son olarak da geçen yıl 1.lig de mücadele eden Bornova Anadolu Lisesinde forma giymiştir.

 

Mustafa Aydın: Libero. 22 Yaşında. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye ve Hatay Büyükşehir Belediye takımlarında oynadı.

 

Mehmet Can Ağırbaş: Orta Oyuncu. 21 Yaşında. Daha önce Galatasaray, Kahramanmaraş, Düzce Belediye takımlarında forma giydi. Genç Milli Takım formasını defalarca giymiştir.

 

Osman Arık:  Orta Oyuncu.  24 Yaşında. Geçen yıl da Solhanspor’da forma giydi. Daha önce Rize Fındıklı Sporda oynadı.

 

Yaser Mızrak: Pasör. 20 Yaşında. Daha önce Beşiktaş forması giydi.

 

Mehmet Ali Can Doğan:  Orta Oyuncu. 20 Yaşında. Daha önce Arkas Spor ve Gümüşhane Torul Gençlik takımlarında oynadı.

 

Oğulcan Oğuzhan Kara: Libero. 20 Yaşında. Daha önce Arkas Spor ve Palandöken Belediye Spor takımlarında forma giydi.

 

Mahmut Özkılıç: Smaçör. 21 Yaşında. Daha önce Palandöken Belediye, Malatya Büyükşehir Belediye ve Kilis 7 Aralık takımlarında forma giydi.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum