Advert
as

Solhan’ın Kurtuluşu ile Zafer Bayramı Kutlandı

Solhan’ın Kurtuluşu ile Zafer Bayramı Kutlandı

Solhan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü olan 28 Ağustos ile Zafer Bayramının 94'üncü yıl dönümü olan 30 Ağustos aynı gün kutlandı.

 

Zafer Bayramının 94. yıldönümü ile Solhan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü Hükümet Konağı bahçesinde törenle kutlandı.

 

Törene Kaymakam Fatih Okumuş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Güler, Belediye Başkan Vekili Adil Maç, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Değiş, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Soydaş, Kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Jandarma Teğmen Reşit Avcı ; “Bugün burada 30 Ağustos Zafer Bayramının 94'üncü yıl dönümünü onur ve kıvanç içerisinde kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. 30 Ağustos'ta, Anadolu halkı tekbir yumruk olarak dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakârlıklarla verdiği bu mücadelede istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurmuş, ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekâta gelmiştir. " Ya istiklal ya ölüm " parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, özgürlük ve haysiyetimize yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır.” şeklinde konuştu.

 

Programda Solhan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle bir konuşma yapan Solhan Belediye Başkan Vekili Adil Maç; “ Günümüzde ulusça kutladığımız Milli Bayramlarımızın yanında birde mahalli kurtuluş bayramları vardır. Kutlamakta olduğumuz Solhan’ın Kurtuluş Bayramı gibi. Bu bayramlar ulusça var olmanın birer eseridir. Ayrıca bugün bayramlarımızı bir arada kutlamaktayız. 1914 yılında başlayan 1. Dünya Savaşına Osmanlı Devleti de katılmıştı. İşgalci emperyalist güçler “Hasta Adam” dedikleri Osmanlı Devletini bölüp parçalamak için işgale başlamışlardı. Rus işgali güçleri de 1915 yılından itibaren yurdumuza doğudan girmişlerdir. Rusların tek amacı, Doğu Anadolu üzerinden Akdeniz’e kadar hâkimiyeti ele geçirmekti. Bu arada Ermenilerde Türk ordusunu terk ederek Rus ordusuna katılmışlardır. Ermenilerin amacı Ruslarla birlik olup yurdumuzun doğusunda hâkimiyet kurmaktı. Eğer Masala ve Şeref Meydanı hattında düşmanın ilerleyişi engellenmeseydi Rusların Bingöl’ü de işgal etmeleri kaçınılmaz olacaktı. İlimizin tarihi açısından da bu zaferin önemi oldukça büyüktür. Muharebelere katılan ve şehit olanları rahmet ve minnetle anıyoruz. Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu cennet vatanı nesilden nesile korumak bizim asli görevimizdir. Bunu korumanın yolu da birlik ve beraberlikten, sevgi ve kardeşlikten geçer. Unutmayalım ki bastığımız bu toprağın her karışında şehit kanı vardır ” ifadelerini kullandı.

 

 

Hükümet Konağı Bahçesindeki törenin akabinde Kaymakamlık makamında katılımcılara ikramda bulunuldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum