Advert
as

Solhan Polisinden İletişim Yoluyla Dolandırıcılık Uyarısı

Solhan Polisinden İletişim Yoluyla Dolandırıcılık Uyarısı

Solhan İlçe Emniyet Müdürlüğü, iletişim yoluyla dolandırıcılık yöntemine karşı bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

 

 

Ülkemizde son günlerde sıkça görülen ve haberlere konu olan İletişim yoluyla dolandırıcılığa karşı Solhan İlçe Emniyet Müdürlüğü, halka ve esnaflara yönelik bilgilendirme çalışması başlattı. Vatandaşların yanı sıra ilçe genelinde Belediye çalışanları, Müftülük çalışanları, Okullar, Bankalar ve yerel basına yönelik bilinçlendirme çalışması yapılırken el broşürleri dağıtıldı. Dağıtılan el broşürlerinde dolandırıcılığın nasıl ve hangi yöntemlerle yapıldığı hakkında bilgiler verildi ve şüpheli durumlarda 155 polis imdat hattının aranması gerektiği hatırlatıldı.

 

Konuyla ilgili şu bilgilendirmelerde bulunuldu;” Telefon yoluyla dolandırıcılık olaylarında; şüpheliler, gelişen teknolojik imkânları kullanarak, mağdurları telefon ile arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtmaktadırlar. Dolandırıcılar, telefonla aradıkları şahıslara;

 

-Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı,

-İsminiz darbeye karıştı veya darbe listenizde adınız geçiyor,

-Darbe Mensupları Terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından banka hesabınızın boşaltılacak,

-Terör örgütü veya suç şebekesi tarafından telefon hattınız kullanıldı,

-Hesaplarınızdaki paraların çekilerek devlet güvencesi altına alınacak,

-Şüphelilerin tespiti ve yakalanması amacıyla soruşturma başlatıldığı, bu bir gizli operasyon kimseye söylemeyin, bu operasyonu deşifre ederseniz gözaltına alınacaksınız,

-Banka hesabınızın terör örgütü tarafından kullanıldığı öğrendik, banka hesabınızdaki paranın güvence altına alınması için verilecek hesap numarasına paranızı aktarın,

-Operasyon bitimi sizden aldığımız parayı iade edeceğiz gibi senaryolarla tehdit, korku ve panik hali oluşturarak vatandaşlarımızı dolandırmaya çalışmaktadırlar.

 

Ayrıca, vatandaşlarımızın telefon numaralarına “hediye kazandınız” ya da “çekiliş kazandınız” gibi SMS’ler atarak, vergi veya kargo ücreti adı altında para talep etmektedirler. Dolandırıcılar telefonla sizi arayarak sağlık veya hayat sigortanızın yenilenmesi için para yatırmanızı isteyerek de dolandırabilmektedirler.

Polis, Jandarma, Cumhuriyet Savcısı veya herhangi bir kamu personeli, hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi veya havale-EFT yapılmasını katiyen talep etmez. Sizi telefonla arayarak kendisini Polis, Savcı, Asker olarak tanıtıp, bankaya para yatırmanızı veya bir yere para, altın bırakmanızı isteyenlere asla inanmayın.

 

 

Arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik yaratma amaçlı senaryolara katiyen itibar etmeyiniz. Telefonunuza gelen SMS metinlerinde aramanızı istedikleri numaraları kesinlikle aramayınız. Kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi sakın paylaşmayınız. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde lütfen hemen 155 POLİS İMDAT hattını arayınız ya da en yakın Emniyet Birimine müracaat ediniz.” denildi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum