Advert
as

LYS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

LYS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Öğrenci ve velilerin merakla beklediği 2016 LYS yerleştirme sonuçlarını ÖSYM tarafından açıklandı. Açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Solhan’daki okullarda okuyan 106 öğrenci çeşitli fakültelere ve meslek yüksek okullara yerleşti.

Öğrenci ve velilerin merakla beklediği 2016 Lisans Yerleştirme Sınav (LYS)  sonuçları açıklandı. Buna göre Solhan’daki okullarda okuyan 106 öğrenci çeşitli fakültelere ve meslek yüksek okullara yerleşti.

 

 

İmam Hatip’de 41 Öğrenci Yerleşti

 

Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2015-2016 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrencilerin üçte biri herhangi bir yüksek öğretim kurumuna yerleştirmeyi başardı.

 

Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan 123 öğrenciden 19’u dört yıllık fakülteye, 22’si ise iki yıllık meslek yüksek okullarına olmak üzere toplam 41 öğrenci yerleşti.

 

 

 Sabiha Bahçıvan’da 34 Öğrenci Yerleşti

 

Kurulduğu yıldan beri ilçede yüksek başarılara imza atan Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi, bu yılda mezun olan öğrencilerin yaklaşık yarısını herhangi bir yüksek öğretim kurumuna yerleştirmeyi başardı.

 

Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi’nde 2015-2016 eğitim öğretim yılında mezun olan 75 öğrenciden 27’si dört yıllık fakülteye, 7’si ise iki yıllık meslek yüksek okullarına olmak üzere toplam 34 öğrenci yerleşti.

 

LYS sonuçları sonrası açıklamada yapan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi Müdürü Halis Genç, bu yıl 76 öğrenci mezun ettiklerini, bu öğrencilerden 34’ ünün çeşitli üniversitelere yerleştiğini söyledi. Genç, Bu sayının mezun olan öğrencilerin yüzde 45 ine tekabül ettiğini ve ek yerleştirme sonuçları ile birlikte yüzde 55 civarında olacağını belirtti.

 İyi puan alan bazı öğrencilerin tercih yapmadığını ve ek yerleştirmeyi beklediklerini söyleyen Genç, Bu sene 1 hukuk, 2 mühendislik, 6 öğretmenlik, 3 ilahiyat ve Fen edebiyat ve diğer fakültelerin çeşitli bölümlerine 15 öğrenci gönderdiklerini, başta iş imkanı olan sağlık bölümleri olmak üzere 7 öğrenciyi de önlisans bölümlerine gönderdiklerini belirtti. Ayrıca önümüzdeki senenin hazırlıklarına 11 Temmuz itibariyle başladıklarını Son sınıf ve 11. Sınıf öğrencilerine yönelik takviye kursu düzenlediklerini ve yoğun katılım olduğunu söyledi.

 

Solhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 11 Öğrenci Yerleşti

 

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Solhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olan öğrencilerden 35’inin Lisans Yerleştirme Sınavı’na katıldığı ve 11 öğrencinin yaptıkları tercihleri sonucunda Üniversiteye yerleşmeye hak kazandıkları belirtildi.

 

Solhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Lisans Yerleştirme Sınavı’na katılan 35 öğrenciden 7’si dört yıllık fakülteye, 4’ü ise iki yıllık meslek yüksek okullarına olmak üzere toplam 11 öğrenci yerleşti.

 

Solhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Türel, tüm öğrencilerin gelecekte iyi bir meslek sahibi olması temennisinde bulunarak, öğrencilere başarılar diledi.

 

Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 20 Öğrenci Yerleşti

 

Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2015-2016 eğitim öğretim yılında sınavlara katılan 20 öğrenciden 1’i dört yıllık fakülteye, 19’u ise eğitim gördükleri alanlarla ilgili iki yıllık meslek yüksek okullarına yerleşmeye hak kazandıkları belirtildi.

 

 

Yerleştirme Sonuç Belgesi adaylara gönderilmeyecek

 

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, adaylar, yerleştirme sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

 

Kayıtlar 15-19 Ağustos’ta

 

2016-2017 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir.

 

Elektronik kayıt yapan adaylar

 

 

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacak. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30 Aralık 2016 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum