Advert
as

Bingöl’de Bombalı Saldırı: 7 Polis Hayatını Kaybetti

Bingöl’de Bombalı Saldırı: 7 Polis Hayatını Kaybetti

Bingöl’de polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü aracın infilak ettirilmesiyle 7 polis hayatını kaybetti, 3 polis de yaralandı.

Bingöl çevre yolunda polis servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park edilen bombalı araç infilak ettirildi. Düzenlenen saldırı sırasında 7 polis hayatını kaybetti, 3 polis de yaralandı.

Bingöl Valisi'nden Açıklama

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Temel Yapı Havalimanı Kavşağında meydana gelen ve Havalimanı çevik kuvvet personelini servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vali Köşger, Bingöl Havalimanı çevik kuvvet ekiplerini taşıyan zırhlı polis aracı seyir halindeyken, karayoluna park edilmiş bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu meydana geldiğini belirterek, yapılan hain saldırıda 7 polisin şehit olduğunu 3 polisin de yaralandığını söyledi.

Köşger;” Kaputu açık şekilde, arkasına Türk Bayrağı asılı bir şekilde kamufle etmiş. Polis aracımız geçerken patlatılmış.  Patlamanın şiddeti ile çok yüklü miktarda patlayıcı madde düzeneği olduğu anlaşılıyor. 7 polisimiz şehit oldu, 3 tane polisimiz de yaralı” dedi.

 

Saldırının gerçekleştiği noktaya yakın yerlerde birçok ev ve işyerinin camları kırılırken, şiddetli patlama kentin merkezinde de hissedildi.

 

Olayı duyar duymaz hastaneye akın eden Bingöl halkı,  PKK ve FETÖ/PDY aleyhinde sloganlar atarak, yaşanan saldırıyı lanetledi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum