Advert
as

PKK, TIR’ı Şoförüyle Birlikte Yaktı

PKK, TIR’ı Şoförüyle Birlikte Yaktı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 2 ayrı bölgede yol kesen PKK, bir TIR’ı şoförüyle birlikte yaktı.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 2 ayrı bölgede yol kesen PKK, 5 aracı ateşe verdi. Aracının yakılmasını istemeyen bir TIR şoförü ise alevlerin içerisine atıldı.

Edinilen bilgilere göre, dün saat 23.30 sıralarında Karlıova’ya bağlı Hacılar köyünde 2 iş makinesi, Karlıova-Erzurum sınır bölgesi olan Herdo Deresi’nde ise 3 TIR ateşe verildi.

 

Herdo Deresi’nde yakılan TIR’lardan birinin şoförü olan Alihan Kılıç (55), PKK’lılara aracımı yakmayın dedi. Bunun üzerine TIR ateşe verilirken Kılıç da alevlerin içerisine atıldı. Son anda kendini alevlerden kurtaran TIR şoförü Alihan Kılıç’ın kollarında ve yüzünde yanıklar oluştu.

 

“2 aracı yaktınız bari bunu yakmayın deyince beni de alevlerin içine attılar”

 

Acı içerisinde yaşadıklarını anlatan Kılıç, şöyle konuştu: “Akşam saat 23.00 civarlarından Muş’tan Erzurum’a gidiyordum. Bu sırada Herdo Deresi’nde teröristler aracımı durdurarak kimlik sordu. Kimliğimi aldıktan sonra ‘siz TC devletine yük taşıyorsunuz’ diyerek aracımı ateşe vermek istediler. Ben de onlara ‘2 aracı yaktınız bari bunu yakmayın’ deyince beni de alevlerin içine attılar. Elimle yüzümü korumaya çalışınca kollarım ve vücudumun bazı yerleri yandı. Ben de koşarak kendimi çalılıkların arasına attım.”

 

“Bütün sermayem gitti, ekmek kapım yandı”

 

“Olay bölgesinden yaralı olarak kaçmaya çalıştım.” diyen Kılıç, korku dolu anları anlatmaya devam etti: “Bu sırada araçların yandığını gören bir kamyonun döndüğünü gördüm. Kamyon şoförü beni o halde görünce arabasına aldı. Karlıova Devlet Hastanesine getirdi. Burada tedavi görüyorum. Bütün sermayem gitti, ekmek kapım yandı. Bundan sonra çocuklarıma nasıl ekmek götüreceğim.”

 

Yol keserek araçları yakan PKK’liler daha sonra olay yerinden kaçtı. Hatırlanacağı üzere 10 gün önce Karlıova Hacılar mevkiinde yine aynı grup 2 iş makinesini ateşe vermişti.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum