Advert
as

Solhan'da Halkın Darbe Nöbeti Devam Ediyor

Solhan'da Halkın Darbe Nöbeti Devam Ediyor

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD destekli darbe girişimine karşı Solhanlıların çarşı merkezindeki darbe karşıtı nöbeti, tüm coşkusuyla devam ediyor.

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD destekli darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu çağrı üzerine, Solhan’da meydanlara inen vatandaşların darbe nöbeti, tüm coşkusuyla devam ediyor.

 

TSK içerisindeki bir grup Subay tarafından yapılmak istenen ABD destekli darbe girişimine karşı koymak için sokaklara dökülen Solhan halkı, günlerce çarşı merkezini boş bırakmıyor.

 

Darbe nöbetine, AK Parti, HÜDA PAR, MHP ve Saadet Partisi ile çok sayıda STK da destek veriyor.

 

Solhan’a gelen Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve beraberindeki heyet,  Darbe nöbetindeki vatandaşlara destek verdi.

 

Coşkunun hiç eksik olmadığı alanda açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu,”15 Temmuz’da TSK içerisinde paralel terör örgütü mensuplarınca ülkemizin birliğine, beraberliğine ve de sayın cumhurbaşkanımıza karşı bir başkaldırısı oldu. Sayın cumhurbaşkanımızın daveti ile sizler sokaklara döküldünüz. Darbecilere karşı dik duruş sergilediniz. İyi bir cevap verdiniz. Allah sizlerden razı olsun. Bu darbe girişimden sonrasında şehitlerimiz oldu. Ben onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca Solhan’da teşkilatı bulunan Hür Dava Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi ile sivil toplum kuruluşlarına vermiş oldukları desteklerinden dolayı huzurunuzda teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Daha sonra selamlama konuşmasını yapan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,”Çok değerli hemşehrilerim 15 Temmuz akşamı, ülkemizin hak etmediği bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Bir kez daha buradan bu darbe girişimi nefretle, şiddetle kınıyorum. Şehit olan vatandaşlarımıza Rabbimizden rahmet diliyorum.”dedi.

 

Belediye Başkanı’ndan sonra konuşan Kaymakam Fatih Okumuş ise,“ Cenab-ı Allah, iki gözü yakmazmış. Bir tanesi Allah korkusundan dökülen gözyaşı,  diğeri ise vatan savunmasını bekleyen gözyaşıdır. Kendi halkına silah sıkan teröristtir. Meydanı teröristlere bırakmayan Solhan halkına teşekkür ediyorum. Geçen Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından halkın meydanlara çıkması için çağrı yapılmıştı. Böyle görünüyor ki, ikinci bir çağrıya kadar bu bekleyiş devam edecektir. İkinci kalkışma ne zaman olur onu bilemiyoruz. İnşallah öyle bir şey olmaz. Demek ki bu tehdit devam ediyor. Türkiye'nin 81 vilayeti 919 ilçesinde buna benzer sabah namazına kadar demokrasi nöbetleri tutuluyor. Demokrasi nöbeti mutlaka zaruridir. ikinci bir çağrıya kadar olması elzemdir. Ama bu anlamda heyecanımızı kırmamalıyız. Ohal ilan edilmiş, inşallah en kısa sürede alınması gereken tedbirler alınır. Birlik ve beraberlik noktasında sağduyulu ve soğukkanlı olmalıyız. Bu memleketi birbirine düşürmek, kışkırtmak isteyen olabilir. Bunun için emniyet güçleri, yöneticileri ve bizleri dinlemek zorundasınız.  Bir önemli husus da, Türk silahlı kuvvetlerimizin ve emniyet güçlerimizin hepsi darbe kalkışması içinde değildir. bunu bilmekte fayda var.” dedi.

 

Kısa bir selamlama konuşmasını yapan Solhan Eski Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu,”15 Temmuz gecesi Türkiye'de bir darbe kalkışması oldu. Bu darbe girişimi geçmiş dönemlerdeki darbelerden farklıydı. Çok şükür başarılı olamadılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çağrısıyla herkes sokaklara döküldü. Halkın sokaklara dökülmesiyle bu darbe girişimi bertaraf edildi. O gün bu gündür Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla bu meydanlarda demokrasi nöbeti tutmak kaydıyla olası ikinci bir kalkışmaya karşı gelebilecek bir saldırıya karşı teyakkuz halinde olmalıyız. Cumhurbaşkanımızın ikinci talimatına kadar bizler meydanlarda bu demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Bu vesileyle ben Solhanlı hemşehrilerimi kutluyorum. Darbeye karşı ilk sokaklara dökülen ilçelerden biridir.” Şeklinde konuştu.

 

 

Alandaki halkı selamlayan Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun,” Solhan her zaman hakkın ve haklının yanında oldu. Tarihte hep adını yazmıştır. Onların tanklarına ve silahlarına karşı dik durdunuz. Allah'ın yardımıyla onların planlarını bozdunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bingöl mitinginde şunu söylüyordu.’ Bingöl demek onurlu duruş demektir. Bingöl demek; demokrasiye, kardeşliğe, sahip çıkmaktır’ diyordu. Bingöl demek, darbelere karşı dik durmak demektir. Onun için bizim yüreğimizde, gönlümüzde Bingöllülere karşı ayrı bir sevgi, ayrı bir sempati vardır. İşte bunları söyleyen o lidere sahip çıkıyorsunuz. Tabi ki Türkiye'nin ve Dünyanın dört bir yanından böyle bir gecede abdestini alıp, ailesiyle helalleşip sokaklara dökülen kardeşlerimiz oldu ve şehitlerimiz var onların sayesinde biz bugün bu meydanlarda rahat konuşuyoruz. Rabbim, onlara en güzel makamlarla yüceltsin. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. O yürekli analarımız, kadınlarımızın var tankların önünde dimdik duran, o kurşunları kendilerine hedef eden, hiçbir zaman korkmayan insanlarımız var. Allah onlardan razı olsun. Darbeciler her şeyi planladılar ama bu halkın inancını ve gücünü hesaplayamadılar. Kursaklarında kaldı. Allah oyunlarını bozdu. Millet oyunlarını bozdu.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum