Advert
as

Hüda Par’dan ‘OHAL’ Değerlendirmesi

Hüda Par’dan ‘OHAL’ Değerlendirmesi

OHAL kararının TBMM’den geçmesinden sonra açıklama yapan Hüda Par, “OHAL süresi uzar ve güvenlik dengesi özgürlük aleyhine bozulursa hükümet de bundan zarar görecektir” açıklamasında bulundu.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar devam ederken, MGK'da alınan OHAL kararı, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmasının ardından TBMM'den de geçti.

 

Olağan Üstü Hal (OHAL) kararı meclisten geçtikten sonra, geçmişte yaşanan acı tecrübeler kamuoyunun zihninde yeniden canlandı. Bundan sonra ne olacağı, OHAL uygulamasının sosyal ve ekonomik hayata ne kadar etki edeceği de merak konusu oldu.

 

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının tartıştığı ve ilk etapta 3 ayı kapsayacak OHAL uygulaması hakkında Hür Dava Partisi'de önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yayımlanan değerlendirmenin başında, darbecilerin hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılması gerektiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

 

“15 Temmuz gecesi silahlı kuvvetler içerisinde FETÖ mensubu oldukları düşünülen bir grup darbeye teşebbüs etmiş, akabinde de cumhurbaşkanı, hükümeti, siyasi partileri ve medyası ile topyekûn halkımızın dik duruşu ve kahramanlığı sayesinde hamdolsun hedefine ulaşamamıştır. Bunun akabinde hükümet MGK'da alınan tavsiye kararları doğrultusunda ve ülkeyi darbecilerden temizlemek gerekçesi ile üç ay süre ile olağanüstü hal ilan etti. Darbecilerin hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılması millet olarak elbette hepimizin beklentisidir.”

 

“OHAL uygulamasına geçilmiş olması üzüntü vericidir”

 

OHAL uygulamasında normal zamanlarda şahit olunmayan bazı uygulamaların görüleceğinin kaçınılmaz olacağına dikkat çekilen değerlendirmede, “2002 yılı Kasım ayında iktidara geldikten sonra AK Parti iktidarının yaptığı ilk icraatlardan biri OHAL'i kaldırmak olmuştu. Takip eden bütün seçim dönemlerinde AK Parti bunu bir seçim propagandası olarak kullandı. Aradan 14 yıla yakın bir süre geçtikten sonra tekrar OHAL uygulamasına geçilmiş olması ise üzüntü vericidir. OHAL'in üç aylık bir süre için olduğu belirtilmekte ise de ihtiyaç duyulursa bu sürenin uzatılabileceği biliniyor. OHAL uygulamasında pek çok hürriyet kısıtlanabilecek, normal zamanlarda şahit olmadığımız bazı uygulamaları görmemiz kaçınılmaz olacaktır.” denildi.

 

“OHAL süresi uzar ve güvenlik/özgürlük dengesi özgürlük aleyhine bozulursa hükümet de bundan zarar görecektir”

 

 

OHAL uygulamasının tüm kesimleri etkileyeceğinin altının çizildiği değerlendirmede, “Bir kısım basın organlarının OHAL uygulaması hürriyetleri genişletecekmiş tarzı bir yayın yaptıklarına şahit oluyoruz. Ancak OHAL az veya çok herkesi etkileyecek. Eğer OHAL süresi uzar ve güvenlik/özgürlük dengesi özgürlük aleyhine bozulursa, uzun vadede hükümet de bundan zarar görecektir. Gerek olağan hallerde gerekse de olağanüstü dönemlerde önemli olan, adaletten şaşmamak, teraziyi doğru tutmak, hislerle veya intikam duygularıyla değil, akl-ı selim ile hareket etmek ve adil olmaktır. HÜDA PAR olarak darbeci çetelerin hak ettikleri cezaya çarptırılmalarına evet diyoruz, ancak bir topluluğa olan öfkemizin bizi adaletsizliğe sürüklememesi gerektiğini de özellikle hatırlatıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum