Advert
as

Kaymakamlıktan Kadınlara Dikim Kursu

Kaymakamlıktan Kadınlara Dikim Kursu

Solhan Kaymakamlığı, ‘’Solhan Kadın Yaşam Merkezi’’ ile yeni bir kurs açıyor. Kültür Merkezinde açılacak kursta, kursiyerlere Çocuk Elbiseleri Dikim Kursu ile ilgili eğitim verilecek.

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında çalışmalarını yürüten Solhan Kaymakamlığı, ‘’Solhan Kadın Yaşam Merkezi’’ ile yeni bir kurs açacak. Kurslara başvurmak isteyenlerin 18 Temmuz- 25 Temmuz 2016 tarihleri arasında Solhan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimine başvurmaları gerektiği belirtildi.

 

Konu ile ilgili Proje Koordinasyon Biriminden yapılan açıklamada,” Proje kapsamında Solhan Kültür Merkezinde, kadınların bir araya gelebilecekleri, kendilerini rahat ifade edebilecekleri, kültürel faaliyetlerin yürütüldüğü Kadın Yaşam Merkezi kurulmuş olup, Bu merkezde Projedeki mesleki beceri kurslar kapsamında bir üretim atölyesi açılarak, 15 kadına Kilim Dokumacılığı, 15 kadına Çocuk Elbise Dikimi ve 15 kadına da Kadın üst giysileri dikim kursları verilmiştir. Projeye kadınlarımızın yoğun ilgisi devam ettiğinden dolayı 15 kursiyerin alınacağı yeni bir giyim kursu daha açılacaktır.”

 

 

Açıklamanın devamında,”Kursiyerlerin en az ilkokul mezunu, 18-65 yaş aralığında ve kadın olmak şartı aranacaktır. Başvuru İçin nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgah, eğitim durumunu gösterir belge ve İŞKUR kayıt belgesi istenilecektir. Kurslarımız Solhan Kültür Merkezinde hafta sonları günde 6 saat olmak üzere uygulanacaktır. Mesleki Eğitim Kurslarında (Çocuk Elbiseleri Dikim Kursu) kursiyerlere günlük ücret ödenecektir.” ifadelerine yer verildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum