Advert
as

Kadir Gecesi Dualarla İhya Edildi

Kadir Gecesi Dualarla İhya Edildi

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni ihya etmek için Camilere akın eden Solhanlılar, bol dua ve zikirlerle geceyi ihya ettiler.

 

 

Yatsı ezanından önce Ulu Camiye akın eden Solhanlılar, mübarek Kadir Gecesini bol bol dualarla ihya ettiler.

Gecede bir konuşma yapan İlçe Vaizi Osman Numanoğlu, Kadir Gecesinin önemine vurgu yaptı. 

Allah’u Teâlâ’nın bu gecenin sevabını 83 yıla eşdeğer olduğunu belirten Vaiz Numanoğlu, “Cenab-ı Allah’ın Kur’an’daki ifadesi ile bin aydan daha hayırlı olduğu Kadir Gecesinin feyzinden, bereketinden bizlere nasip etsin.” dedi.

 

Cenab-ı Allah, Kur’an-ı Kerim’i bu gecede indirdiği için bu gecenin kadri ve kıymeti büyüklüğünden olduğunu dile getiren Numanoğlu,” Cenab-ı Allah emeğimizi boşa götürmesin. Cenab-ı Allah Kuran’ı Kerimde şöyle buyuruyor ; “Şüphesiz biz onu Kadir Gecesi’nde indirdik.” Yani Kadir Gecesi’nde Kuran-ı Kerim’in indirildiği için Kadir Gecesi bunun için böyle şerefli bir aydır. Kıymetli Müslümanlar zaman ve mekânlar, insanların, dinlerin, ideolojilerin, Allah’ın verdiği değere göre değerlendirilir. Müslüman olarak nasıl düşünürüz. Cenab-ı Allah neye değer vermiş, hangi zaman dilimine değer vermişse bizim için onlar değerlidir. Kadir Gecesi bin aya eş değerdir. Bin ayı sayıya çevirdiğimiz zaman 83 yıllık ömür ediyor. 83 yıllık ömür yani ümmeti Muhammed’in fırsatı olmayan uzun bir ömürdür. Bu gecede kim bir hayır işlerse, bir kaza namazı kılarsa, kim bir cüz Kuran okursa, fakire sadaka verirse, kim bir tane sıla-ı rahimde bulunursa, kim bir tane gönlü tamir ederse ki, bir yetimin başını okşarsa, kim ümmeti Muhammed’in hayrı  için bir güzellik yaparsa inşallah Cenab-ı Allah bin ay yapmış gibi sevap verir. Böyle güzel bir zaman dilimi varken nefsimizin peşine düşüp uyumak, gezmek, eğlenmek, televizyon izlemekle zaman geçirilir mi? Bu ganimetten, bu rahmet deryasından, rahmet yağmurundan, insan mağdur eder mi? Cenab-ı Allah gafletle geçirmesin. Allah, huzur içerisinde geçirmesini nasip etsin. Hz Aişe annemiz Peygamber Efendimize soruyor; “Ey Allah’ın Resulu Kadir gecesine kavuşursam ne yapayım. “Efendimiz anlatıyor Aişe annemize diyor ki, “De ki Ya Rabbi sen affedicisin, affetmek senin şanındadır. Sen Kerim’sin Ya Rabbi sen affetmeyi seversin. Ne kadar hatalı olsak, ne kadar günahkâr olsak, ne kadar suçlu da olsak, dinin nimetlerine nankörlük etsek affedicisin beni de af eyle ya Rabbi.” Kıymetli Müslümanlar Kadir Gecesinin hangi günde olduğu kesin bilinmemektedir. 27.gece olduğuna dair işaret var ama biz yine boş durmayalım kalan gecelerimiz de dua edelim, kaza namazı kılalım, en azından sahura kalkıyoruz. Kuran okuyalım. Tövbe ve istiğfar edelim. Ümmeti Muhammed’in başındaki bela ve musibetler için bol bol dua edelim. Birbirimize dua edelim.” şeklinde konuştu.

 

 

Program yapılan dua ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum