Advert
as

2 Bin Öğrenci Zazaca Öğreniyor

2 Bin Öğrenci Zazaca Öğreniyor

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl’de eğitim gören öğrencilerin seçmeli ders konusunda bu yıl 2 bin öğrencinin Zazaca’yı tercih ettiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, okullarda okutulan seçmeli derslere ilişkin açıklamada bulundu. Öğrencilerin seçmeli ders tercihlerini değerlendiren Sarı, 2 bin öğrencinin 2015-2016 eğitim öğretim yılında da kendi iradeleri ile seçmeli ders konusunda tercihlerini Zazaca’dan yana olduğunu söyledi.

 

Sarı; “Bingöl´de 2015-2016 eğitim öğretim yılında 5.6.7. ve 8. sınıflarda okuyan yaklaşık 20 bin öğrenciden 9 bin 250´si "Matematik Uygulamaları", 4 bin 740´si "Hazreti Muhammed’in Hayatı", 5 bin 564´ü "Kur´an-ı Kerim", 5 bin 832´si "Yabancı Dil", 2 bin’i Zazaca, 941 Spor Etkinlikleri, 4 bin 040 Bilim Uygulamaları, bin 155’i ise Düşünme eğitimi dersini tercih etti. Bingöllü öğrenciler zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun kapsamında yeniden düzenlenen ve pek çok yeniliği içeren 4+4 +4 eğitim sisteminde geçen yıl sayısı artırılan seçmeli ders konusunda bu yıl da tercihini yaptı” dedi.

 

Öğrencilerin geçen yıl olduğu gibi bu eğitim öğretim yılında da kendi iradeleri ile seçmeli ders konusunda tercihlerini yaptığını belirten Sarı, Matematik Uygulamaları´nın bu yıl birinci sırada olduğunu, ´Zazaca´ dersinin 6. sırada tercih edildiğini söyledi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum