Advert
as

Bu Yılki Fitre Miktarı Belirlendi

Bu Yılki Fitre Miktarı Belirlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl fitre sadakası miktarını 15 TL olarak tespit etti.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılki fıtır sadakası (fitre) miktarını 15.00 TL olarak belirledi. Fiyat hesaplanırken, fıtır sadakasının Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olması dikkate alındı.

 

Mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı da göz önünde bulunduruldu. 15.00 TL olarak belirlenen fıtır sadakası bu Ramazan'ın başlangıcından 2017 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede geçerli olacak.

 

Müzakereler sonucu, bu sene Ramazan ayının başlangıcından, gelecek yılın aynı dönemine kadar en düşük fitre sadakası miktarı 15 TL olarak belirlendi. Bu tutarın, ayni veya nakdi ödenebileceği bildirildi.

 

Tespit edilen miktarın üst sınırı bulunmuyor. Herkesin, hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek meblağı vermesi tavsiye ediliyor.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum