Advert
as

İlçemizde 120 Kişiye İş Fırsatı

İlçemizde 120 Kişiye İş Fırsatı

İŞKUR Bingöl İl Müdürlüğü, TYP kapsamında Solhan ve Arakonak’ta 120 kişiye iş fırsatı sunacak. 23 Mayıs’ta başlayan başvurular, 2 Haziran 2016 tarihinde sona erecek.6 ay süreyle uygulanacak olan programlardaki alımlarda, SYDV’da dosyası olanlara öncelik verilecek.

 

 

İŞKUR Bingöl Müdürlüğü, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Solhan ve Arakonak Beldesinde 120 kişinin işe alınacağını duyurdu.

 

İŞKUR başvuruları, 23 Mayıs itibariyle başladı. Katılımcılar için son başvuru tarihleri, İl Müftülüğü için 1 Haziran, belediyeler için ise 2 Haziran 2016 Haziran olarak belirlendi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, genel ve özel şartları şöyle sıralandı;

Genel Şartlar

Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış (19 yaşından gün almış) olmak, Emekli, Malul, Köy Korucusu vb. adlar altında kamudan herhangi bir maaş almamak, Açıköğretim hariç Öğrenci olmamak.

Özel Şartlar

Katılımcılar seçilirken sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında dosyası olanlara öncelik verilecektir. Belediye projelerinde işe yerleştirilecek olanlar temizlik(çöp, kent temizliği vb.) işlerde çalıştırılacaktır. Belediye projelerinde işe yerleştirilecek katılımcılarda belediye mücavir alanlarında ikamet edenlere öncelik verilerek seçilecektir. Belediye projelerinde işin niteliği gereği yüzde 90 erkek, yüzde 10 kadın kontenjanı uygulanacaktır. Belediye projelerinde seçilen katılımcılar proje kapsamında İŞKUR tarafından belirlenen üniformaları giyeceklerdir. Katılımcılar başvuranlar arasından liste yöntemi ile belirlenecektir.”

Kontenjanlar

Bingöl Belediyesi 300, Genç ve Solhan ilçe belediyeleri 100’er, Karlıova Belediyesi 80, Adaklı Belediyesi 40, Yedisu Belediyesi 30, Yayladere Belediyesi 10, Kiğı ve Arakonak belediyeleri 20’şer, Ilıcalar ve Sancak belediyeleri 25’şer, İl Müftülüğü ise 80 kişi.

 

Başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınamayacak, başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne şahsen yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr sistemi üzerinden de yapılabilecek.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum