Advert
as

Sabiha Ateş Alpat, Solhan'da Konferans Verecek

Sabiha Ateş Alpat, Solhan'da Konferans Verecek

Çağrı-Der, 25 Mayıs Çarşamba günü Kocaeli Zamanın Zeynebi Derneği'nin kurucusu Sabiha Ateş Alpat'ı ağırlayacak. Tesettür konusunu ele alacak olan Alpat'ın konferansına yoğun ilginin olması bekleniyor.

 

 

Solhan Çağrı-Der, 25 Mayıs Çarşamba günü saat 11.30’da Bayanlara, 15.45’de ise kız öğrencilere yönelik Solhan Kültür Merkezi’nde Araştırmacı -Yazar Sabiha Ateş Alpat’ın katılımıyla  “Zeynebi Duruş ve Tesettür” adlı konferans düzenleyecek.

 

Çağrı-Der Başkanı Muhsin Barış, yaptığı açıklamada, tüm bayanları etkinliğe davet ederek, “Konuşmacı olarak İzmit’ten katılacak olan Sabiha Ateş Alpat hanımlara, tesettür konusunu işleyerek hanımlara bilgi verecek. Yazarımızın konferansına tüm bayan kardeşlerimizi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Barış, Sabiha Ateş Alpat’ın konferans sonrası kitaplarını okuyucuları için imzalayacağını belirtti.

 

Sabiha Ateş Alpat kimdir?

 

1964 yılında Doğunun en ücra köşesi olan Kars'ın  Digor ilçesinde  dünyaya geldi. İlk ve Orta Okulu Karsta Bitirdi. Kazanmış olduğu yüksek okula terör nedeniyle devam edemedi.

1980 Askeri darbesinden bir iki yıl önce var olan terörizm sebeplerinden dolayı Kocaeli’ne göç etti. Kendisinin kısa bir çalışma hayatı oldu. Evli olan Sabiha Ateş Alpat, Bu yolda, gençlerin ve ulaşabildiklerinin hidayete ermesine vesile olabilmek için kaleme aldığı, Beka Yayınlarından çıkan 15 adet kitabı mevcuttur. Ana Yüreği, Ölüm Çiçekleri, Zamanın Zeynebi, Sarsılmadan Uyanmak, Kardeş Kurşunu, Yozlaşmış Duygular, Güneş Doğudan Doğar, Evladımı Geri Verin, Modernizmin Kurbanları, Sılâya Hasret, Kûr’ân’ın Gölgesinde, Zulüm Yağdı – Burası Irak, Tevhid ekseni, Sevda Uğruna ve Mümtehine

 

Hoca Hanım, Kocaeli’de 2006 da Zamanın Zeynebi Derneğini kurdu. Hali hazırda Zamanın Zeynebi Derneğinin kurucu başkanlığını yapan Sabiha Ateş Alpat hayatını, yaklaşık on yıl haftada bir gün yerel bir radyo da Kur'an ve Hayat, Zamanın Zeynebi Olmak programlarını yapıp sundu. Aylık çıkarılan Misak dergisinde yazılar yazmaktadır. Bununla beraber çeşitli illerde verdiği konferans ve seminerlerle çalışmalarını sürdürmektedir.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum