Advert
as

Buhara Vakfı’ndan Kermes

Buhara Vakfı’ndan Kermes

Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı, Solhan Aile Sağlığı Merkezi önünde kermes düzenledi.

 

 

Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Solhan Aile Sağlığı Merkezi önünde kurulan çadırda gerçekleştirilen kermes faaliyetinin açılışını, Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Solhan Ulu Camii Hocası Mehmet Bingöl, Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç yaptı.

Kermesin açılışında konuşan Buhara Vakfı Başkanı Değişgeç, vakıf hizmetleriyle ilgili bilgi verip, Solhan’da üçüncü kez kermes düzenlediklerini söyledi.

Solhan’daki faaliyet ağının bundan sonraki süreçte daha aktif ve yaygın olacağına dikkat çeken Değişgeç: “Vakfımızın çeşitli ihtiyaçlarımızı gidermek için her yıl kermes düzenlemekteyiz. Genel itibariyle elde edilen gelirleri öğrencilerimizin kira, yakıt veya bunun haricinde sosyal yardımlar için yapıyoruz.  Ramazan ayındaki kumanya yardımlarını, fakirlere veriyoruz. Bu sene vakıf hizmetlerinde kullanılmak üzere iki daire satın aldık. Bir tanesi “Kadın Dergâhı, diğeri ise “Gençlik Dergâhı” olarak faaliyet gösterecektir. Vakfımızın 130 bin liralık bir borcu vardır, bunu peyderpey ödemekteyiz. Bu sene yapacağımız bütün faaliyetleri ya da talep ettiğimiz yardımları bu borcumuzu tamamlamak için kullanacağız. İnşallah hizmetlerimiz hayra vesile olur. Cenab-ı Hak, kendi rızası için yapılan her işte kullarını mükâfatlandırır. Kermesimize katılan, destek sunan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim cümlemizden razı olsun.” dedi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum