Advert
as

Yılmaz: “İnsanımızın Yüzü Gülüyor”

Yılmaz: “İnsanımızın Yüzü Gülüyor”

AK Parti’nin Solhan’daki teşekkür programına katılan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sandıktan tek başına iktidarın çıkmasıyla karamsar tablonun ortadan kalktığına işaret etti: “Sadece ekonomide değil, toplumda da bir rahatlama var. İnsanlarımızın gözleri parlamaya, yüzü gülmeye başladı.”

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Bingöl geneli yurt dışı oylar hariç 83 Bin 489 oy alan ve 61 Bin 294 oy aldığı 7 Haziran seçimlerine oranla 22 Bin 195 oy artışı sağlayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), teşekkür turuna çıktı.

Bu kapsamda Solhan’da düzenlenen programlara katılan Başbakan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, 7 Haziran’dan buyana ortaya çıkan karamsar tablonun, 1 Kasım’da sandıktan tek başına iktidarın çıkmasıyla kaybolduğunu söyledi.

“Siyasi İstikrar Her Bakımdan Önemli”

1 Kasım seçimleriyle birlikte Türkiye’ye istikrar geldiğini ifade eden Yılmaz, yüzde 49,5’lik oy oranının Cumhuriyet tarihinde alınan en yüksek oy oranlarından biri olduğunu vurguladı ve sandıktan tek başına iktidar çıkmasının büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Tek başına iktidarın olmasının sadece ekonomide değil, her alanda olumlu ve etkin bir şekilde hissedileceğini anlatan Yılmaz; “Artık toplumda bir rahatlama oldu. İnsanımızın gözleri parlamaya, yüzü gülmeye başladı. Siyasi istikrar olmadan hiçbir şey olmuyor değerli kardeşlerim. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar da, demokratik reformlar da olmuyor, dış politikada güçlü bir ülke olamıyorsunuz. Kısacası her bakımdan hayatiydi. Cenab-ı Allah milletimizden razı olsun. Milletimiz basiretini, ferasetini bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye çok şükür bu oyunlardan, fitneden, fesattan kurtulmuştur. Allah cümlesinden razı olsun. Şimdi artık seçim sonuçlarının kesinleşmesini bekliyoruz. Ardından inşallah en kısa sürede hükümetimiz kurulacak, Meclis’imiz, organlarımız oluşacak ve tekrar hizmetler, politikalar devam edecek. Bunun için gerçekten çok mutluyuz” dedi.

 “Önemli Bir Artış Sağladık”

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın konuşması sonrasında söz alan Yusuf Coşkun; “7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tablo malumunuzdur. 1 Kasım seçimleri için Genel Merkezimizin takdiri ile Bingöl’den aday oldum ve Başbakan Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz ile Sayın Enver Fehmioğlu hocamızla birlikte seçim yarışına girdik. İmkânlar dâhilinde il, ilçe, belde ve köylerde tüm seçmenlerimize ulaşmaya çalıştık. Çok yoğun ve yorucu bir süreci, 1 Kasım günü noktaladık. Ve 61 Bin 249 olan oy oranımızı 83.489’a çıkardık. Yani 22 bin oy arttırdık. Bu çatışma sürecinde böylesi bir artışı sağlamak çalışmalarımızdaki başarının açık göstergesidir. Lakin bu sonuç, şahsımın seçilmesi için yeterli olmadı. Fakat –bu sonuç, halkımıza hizmet etmemizin önünde asla bir engel değildir, olmayacaktır da! Bingöl’de oylarımızı arttırmamızın yanı sıra Türkiye’de tek başına iktidar olmamız her şeyin ötesindedir ve en büyük mutluluk kaynağımızdır. Bu motivasyonu sürdürüp, öz eleştirilerimizi de yaparak eksikliklerin giderilmesine odaklanırsak, inanıyorum ki bir sonraki seçimde AK Parti Bingöl’de yine 3-0 serisine dönebilir. Bunun da imkânsız olmadığı, bu seçim sonuçlarıyla pekişmiştir” dedi.

“Hizmet Etmeye Devam Edeceğim”

Bundan sonraki süreçte bir milletvekili gibi çalışmalarını sürdüreceğini, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Milletvekili Enver Fehmioğlu ile birlikte çalışmalara katkı sunmayı sürdüreceğini vurgulayan Coşkun; “Bingöl halkının bu teveccühünü, bu yüksek desteğini hizmetle taçlandırmak için atılan her adımın bir parçası olacağım inşallah. Hizmet etmek için milletvekili olmak zorunluluğu yok. Bu, hizmet etmenin yollarından sadece biridir. Farklı görevlerde hizmete devam edilebilir. Halkımızın emrinde olmaya, derdiyle dertlenmeye, çözümlerde var olmaya devam edeceğim inşallah” dedi.

“Halkımıza Ve Teşkilatlarımıza Teşekkür Ediyorum”

Seçim öncesi, sırası ve sonrası gördüğü teveccühün kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini, yaşanan oy artışının da bunun açık ifadesi olduğunu dile getiren Coşkun; “Bir aylık kısa bir maraton oldu. Herkese ulaşmaya çalıştık. Gittiğimiz her yerde halkımıza bizleri bağrına bastı. Bu son derece memnuniyet vericidir. Ve sandıkta da güçlü bir destek çıktı. Bu sebeple oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca seçim süreci zarfından kahrımıza çeken, çalışmalarımıza eşlik edip bizleri yalnız bırakmayan tüm parti teşkilat başkan ve üyelerine, belediye başkanlarımıza, gönül dostlarımıza ve kıymetli halkımıza sonsuz şükranlarımı sunuyor, haklarını helal etmelerini diliyorum. Öte yandan Bingöl’ümüzün gururu ve yol arkadaşımız Başbakan Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz Bey’e, değerli büyüğüm ve yol arkadaşımız Enver Fehmioğlu hocamıza da başarılar diliyorum. Onları, Bingöl’e hizmet noktasında asla yalnız bırakmayacağımı da ifade etmek isterim. Seçim sonuçları Bingöl’ümüze, Ülkemize ve İslam coğrafyasına hayırlı olsun inşallah.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum