Advert
as

Polonya'dan Gelip Bingöl'de Göktaşı Aradılar

Polonya'dan Gelip Bingöl'de Göktaşı Aradılar

Polonya'da gelen iki arkadaş, göktaşıyla gündemdeki yerini koruyan Bingöl merkez Sarıçiçek köyünde meteor taşı arıyor.

Bingöl’ün Sarıçiçek köyüne Eylül ayı başında düşen meteor parçalarının değerli olduğu haberleri üzerine köy her yerden gelen insanların akınına uğruyor. Sarıçiçek köyüne yurtiçinden ve yurtdışından gelenler göktaşı aramayı sürdürüyor.

 

Arkadaşı Iwo Szklarski ile birlikte Polonya’dan gelen Maciej Burski, şimdiye kadar yaptığı arama çalışmasında iki parça göktaşı bulduğunu söyledi.

 

 

Polonyalı Maciej Burski, “Kendimizi burada güvende hissediyoruz ve burada bulunmaktan çok memnunuz. Biz de buraya kaç gündür göktaşı aramaya geldik. Ben koleksiyonculuk yapıyorum. Ayrıca burada çok insanla tanıştık. Buradaki insanlar çok  yardımsever. Bu taşların gramı 30 ile 60 dolara kadar satılıyor. Bu meteorlar gerçekten çok kıymetli ve özel bir durumları var. Bu taşların genelde siyah ve yeşil renkleri mevcuttur. Bu taşların türleri Howardit diye biliyor. Bizde iki parça küçük parça bulduk ama daha büyük parça arıyoruz. Artık şansımız varsa buluruz.” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum