Advert
as

HÜDA PAR’dan Güvenlik Görevlilerine Destek Ziyareti

HÜDA PAR’dan Güvenlik Görevlilerine Destek Ziyareti

​HÜDA PAR İl ve İlçe Teşkilatı, Kaleköy HES barajında çalışan ve önceki gün hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan 35 güvenlik görevlisini ziyaret etti.

27'nci Dönem HÜDA PAR Bingöl Milletvekili Adayı Hamdullah Tasalı ve HÜDA PAR Solhan İlçe teşkilatından oluşan bir heyet, Kaleköy HES barajında çalışan ve önceki gün hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan 35 güvenlik görevlisi için baraj bölgesine giderek İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş ve Baraj yetkilileri ile bir görüşme yaptı. 

HÜDA PAR heyeti, Murat Nehri üzerinde yapılan Yukarı Kalehan Barajındaki güvenlik görevlilerin yaşadığı mağduriyeti yerinde görmek ve konu hakkına bilgi almak için bölgeye ziyaret gerçekleştirdi. 

Kalehan Baraj yetkilileri ve mağdur 35 güvenlik görevlisini dinleyen HÜDA PAR heyeti adına açıklamalarda bulunan Hamdullah Tasalı, "Kalehan HES’te birinci derece bir yetkili olmadığı için burada bulunan Şantiye Şefi ile görüştük. İşlerine son verilen güvenlik görevlilerinin durumunu sorduğumuzda bize, 'şirket yönetiminin daha profesyonel elaman alacağı için görevden almalar oldu.' dediler.

Görevden almaların haksızlık olduğunu söyleyen Tasalı şöyle konuştu: "Görevden alınmalar doğrusu bu bir haksızlıktır ve kabul edilemez olarak görüyoruz. Özellikle bu işçilerin çoğu buralı, bu barajdan ötürü köyleri boşaltıldı. Bu baraj sondaj çalışmaları yapıldığı dönemde de köylüler, 'eğer biz burada çalışacaksak, çalıştırılacaksak bu şantiyenin burada yapmasına izin vereceğiz.' demişler. O gün firma yetkilileri de köylülere söz vermişler. Bu baraj nedeniyle 3 tane köy boşaltıldı, tarihten silindi. Yüzyıllardır ataları, büyükleri burada büyümüş bu insanlar, bu memleketin hayrına faydası olan böyle bir eserin yapılmasına o gün onay verdiler. Bugün geldiğimiz noktada 6 yıldır çalışan bu 35 güvenlik görevlisi ne yazık ki işten çıkarılmışlar."

 

"İşten çıkarılanların yerine dışarıdan başkalarının getirilmesi doğru değildir"

Tasalı, "İşten çıkarılanların yerine, dışarıdan daha profesyonel askerlik mesleğini icra eden insanları getireceğini söylüyorlar. Bu doğru bir davranış değildir, bu bir haksızlıktır. Memleketin sosyal, ekonomik, siyasi durumu yıllardır ortada herkes biliyor. Bu memlekette işsizlik had safhada artık bu işsizlikten kaynaklı, terörden kaynaklı, bölge insanı gerçekten çok sıkıntılar ve sorunlar yaşadılar. Sorunlara ve sıkıntılara bugünden sonra çare çözüm olması gerekirken, bugün de benzer yanlış ve davranışların karar ve uygulamaların hayata geçirilmesi ileride sosyal yaraların daha da artmasına sebep olacak." ifadelerini kullandı.

 

“Alınan yanlış kararın daha fazla mağduriyet oluşturmaması için geri adımlar atılmalı” 

Firma yetkilileri ve siyasilere çağrıda bulunan Tasalı, "Yarın çok daha kötü sonuçlarla karşılaşmamak için bu kardeşlerimizin mağduriyeti bir an önce giderilmelidir. Bütün devlet yetkililerinden, ilgili kurumlardan ve firma yetkililerinden olayı böyle bu çerçevede değerlendirerek, bir de olayı sosyal yönden bakarak bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Almış oldukları kararı tekrardan gözden geçirmelerini istiyoruz. Bu yanlış bir karardır, yanlış karar burada son bulmasını temenni ediyoruz. Yeni mağduriyetlere yol açmamasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum