Advert
as

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bingöl’de 2018 yılı 3’ncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ali Mantı başkanlığında yapıldı.

 Bingöl Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının, 2018 yılına ait ilde gerçekleştirdiği projelerin değerlendirmesinin yanı sıra, henüz proje aşamasında olan yatırımların uygulanacağı bölgelere olan katkısı hususunda istişarelerde bulunularak, Koordinasyon Kurulunun karar almasını gerektirecek teklifler görüşüldü. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ali Mantı,  “2018 yılı 3’ncü döneminde; yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının ilimizde gerçekleştirdikleri projelerin kısa bir değerlendirmesi, yatırım tekliflerinin uyumlaştırılması, program ve projelerin uygulanmasında birimler arası eşgüdüm gerektirebilecek hususlarda istişarede bulunulması ve Koordinasyon Kurulunun karar almasını gerektirecek konularda Kurul Kararı alınması teklifleri görüşülecektir.” dedi. 

Vali Mantı, “Yatırımlarımız hızla devam ediyor. Bingöl’deki yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Tüm kamu kurum ve kuruluşları karşılıklı işbirliği içerisinde olmak üzere ve birbirlerine hukuk çerçevesinde herhangi bir engel ve problem çıkarmadan işlerini yapıyor. Başta Kamu kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere tüm meslek ve bölge kuruluşlarımız görevini yerine getiriyor. İnşallah bu samimiyet ve gayretle hukuki sınırlar içerisinde görevimizi hızlı, etkin ve verimli bir şekilde yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

“Devletin temeli hukuk, hukukun temeli güvendir”

“Devletin temeli hukuk, hukukun temeli güvendir.” diyen Mantı, şunları söyledi: “Hepimiz bu devletin bir parçasıyız. Devlete çalışıyoruz dolayısıyla millete çalışıyoruz. Kimse kamusal kaprise kapılmadan elindeki imkân ve kabiliyetler neyse bunları kullanılacak. Kullandığımız imkânlar toplumun imkânı. Nihayetinde sunacağımız hizmetler toplumun imkânı. Topluma yapılan hizmetler. Kesinlikle hukuki ve ahlaki sınırları taşmadan görevimizi en iyi şekilde yapacağız. Bize düşende geriye dönüp baktığımızda bir hoş seda aynı zamanda işimizin doğru yapmanın huzuruyla devam etmektir. Bir takım saçma sapan işler ile karşılaştığımız zaman bizim bu zamanlarda bile hak ve hukuka sığınacağız. Biz hak ve hukuka sığındığımız müddetçe bize Allah’ın izniyle hiç kimse ne bugün ne de yarın her hangi bir şey yapma şansı yoktur. Önemli olan devletin bize verdiği sorumlulukları dürüstlük içerisinde etik ve hukuk kuralları içerisinde yerine getirmektir. Unutmayalım ki, çok bağıran haklı değildir; adam gibi işini yapan haklıdır.” 

Toplantıya Vali Ali Mantı’nın yanı sıra, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcısı Cevat Gün, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, STK temsilcileri, meslek odaları başkanları ile yatırımcı kamu kurumlarının bölge ve il müdürleri katıldı.

Toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri, kurumlarıyla ilgili yürütülen yatırımlara ilişkin sunum yaptı.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum