Advert
as

Özel Çocuklarla Dostluk Buluşması

Özel Çocuklarla Dostluk Buluşması

Vali Ali Mantı ve Belediye Başkanı Barakazi, ‘Dostluk Buluşması’ programıyla özel çocuklarla bir araya geldi.

Bingöl Belediyesi, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri çerçevesinde kentteki rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören çocuklara yönelik ‘Özel Çocuklarımızla Dostluk Buluşması’ programı düzenledi.

Kültür Parkı’nda düzenlenen programa, Bingöl Valisi Ali Mantı ve eşi Işıl Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve eşi Pervin Barakazi, Emniyet Müdürü Metin Akay ve eşi Dilek Akay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, kentteki rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören özel çocuklar ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Vali Mantı, özel çocuklarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Vali Mantı, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında sizlerle buluşmak istedik. Belediyemizin ‘Özel Çocuklarla Özel Buluşma’ programı hayli anlam yüklü.  15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe teşebbüsünü ve aziz milletimizin yiğitlik destanını unutmayacağız inşallah. Her vesile ile ve toplumun her kesimine bu önemli tarihi ve tarihe not düşen kahramanlarımızı tekrar tekrar anlatacağız.  Ben bu güzel ve anlamlı organizasyon için Bingöl Belediyesine teşekkür ediyorum. Allah bir daha bu millete darbe ve darbe teşebbüsleri yaşatmasın” dedi.

Belediye Başkanı Barakazi ise, hain darbe girişimiyle tüm demokratik kazanımları ortadan kaldırmak isteyen şer güçlerin, milletin iradesine karşı koyamadığını söyledi.

15 Temmuz’da milletin cesaret ve iradesinin hainleri alt ettiğini anımsatan Barakazi, şunları söyledi: “Hain darbe girişimi, aziz milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirildi. Bu millet imanıyla, inancıyla, idaresiyle hainlere karşı durdu. Bu millet, cesaretiyle, ferasetiyle darbecilere gereken cevabı verdi ve ülkesine, bayrağına, ezanına sahip çıktı. Ne 15 hain darbe girişimini nede bu uğurda canlarını veren aziz şehitlerimiz ile gazilerimizi unutmayacağız” dedi.

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri çerçevesinde dostluk buluşmasıyla özel çocukları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını da ifade eden Barakazi, şunları söyledi: “Çocuklarımıza özel olduklarını hissettirmek, engellerini aşmada yardımcı olmak için elimizden geldiğince destek veriyoruz. Bu doğrultuda sosyal belediyecilik şiarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplumumuzun birer parçası olan her engelli vatandaşımızın bizim kardeşimizdir. Toplum olarak bu kardeşlerimizi sahiplenmeliyiz. Bingöl belediyesi olarak engelli kardeşlerimiz için birçok çalışmaya imza attık.  Çalışmalar kapsamında yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerde 4 bin metre iz yolu yaptık.  İlimizdeki 18 parkta engellilere yönelik oyun grubu ve zemin iyileştirilmesi yaptık. Şehir merkezindeki 5 noktaya engelli araç şarj istasyonları kurduk. Engelli vatandaşlarımız için içerisinde sosyal donatı alanları, spor salonu, eğitim ve konferans salonlarının da yer aldığı 5 katlı ‘Engelsiz bina’ inşa ediyoruz. Kardeşlerimize yönelik kurslar düzenliyor, yaptıkları etkinliklere destek oluyoruz. Bu anlamlı programda bizlerle olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum