Advert
as

Bingöl’deki Suikast Zanlılarına Ceza Yağdı

Bingöl’deki Suikast Zanlılarına Ceza Yağdı

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik düzenlenen ve 2 polisin hayatını kaybettiği saldırıyı yapan sanığa 3 kez müebbet ve 51 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Bingöl’de, 9 Ekim 2014 tarihinde İl Emniyet Müdürü Atalay Ülker’e yönelik silahlı saldırı düzenleyen 2 PKK’lının yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, sanıklardan birine 2 kez ömür boyu, 3’er kez 12 yıl 6 ay, 1 kez de 14 yıl 2 ay hapis cezası, diğer sanığa da 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 9 Ekim 2014 tarihinde PKK’lılar tarafından düzenlenen 2 polis hayatını kaybetmiş, İl Emniyet Müdürü Ürker ve 3 polis de yaralanmıştı.

Açıklamada,“Sanıklardan Umut Savaş Koçyiğit’e 'Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak suçundan' TCK'nın 302 maddesi uyarınca müebbet hapis ceza ile cezalandırılmasına, 'İki kişiyi kasten öldürme' suçundan TCK'nın 82/1 -a-g maddelerince 2 kez müebbet hapis ceza ile cezalandırılmasına, 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan TCK'nın 35, 82/1 -a-g maddeleri uyarınca 3 kez 12 yıl 6 ay, 1 kez 14 yıl 2 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, Diğer sanık Ramazan Ayaz’a ise 'Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan TCK'nın 220, 314/2 maddesi uyarınca 5 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası cezalandırıldı.” denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum