Advert
as

Umut Kervanından Yüzlerce Aileye Yardım

Umut Kervanından Yüzlerce Aileye Yardım

Bingöl Umut Kervanı, Ramazan ve sonrasında Haziran ayında devam eden yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bingöl Umut Kervanı, Ramazan ayının denk geldiği Mayıs ve Haziran aylarında yüzlerce fakir, muhtaç ve yetim aileye gıda yardımında bulunduğunu açıkladı. 

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. 

Ramazan ayının denk geldiği Mayıs ve Haziran aylarında toplam da bin 34 fakir ve muhtaç aileye 81 bin 559 TL tutarında yardımda bulunduklarını söyleyen Bingöl Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Refik Gönül, Ramazan ayının denk geldiği Mayıs ve Haziran ayları içerisinde yaptıkları hayır faaliyetlerinin raporunu kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.

Gönül, “Mayıs ve Haziran ayı içerisinde, Bingöl Umut Kervanı olarak Ramazan ayı öncesi hazırladığımız yardım paketlerini muhtaç ailelere ulaştırdık.” dedi.

 

“Hayırseverlerin yardımıyla muhtaçlara yardımlarda bulunduk” 

 “Elimizden geldikçe hayırseverlere ulaşmaya çalışarak yardım çağrısında bulunduk.” diyen Gönül,  şunları söyledi:“Ramazan ayı içerisinde Bingöl'de esnaf olan kardeşlerimizin de yardımıyla topladığımız yardımları, Bingöl'de tespit ettiğimiz mağdur,  fakir, muhtaç,  yetim ve öksüz olan kardeşlerimize ulaştırdık. Nihayetinde ziyaretlerimiz güzel sonuçlar verdi. Hayırlı neticeler verdi. Duyarlı olan kardeşlerimiz, ellerinden geldikçe bizlere yardım yapmaya başladılar. Bu yardımlarımızın içerisinde öncelikli olarak gıda yardımında bulunduk.  Bunun yanına kırmızı et ve beyaz et yardımında da bulunduk.  Ayrıca nakit yardımında da bulunduk.  Tabii bunların hepsi hayırsever kardeşlerimizin katkıları neticesinde oldu.” 

 

“Malların en güzeli Allah için infak edilenidir” 

Yıl içerisinde 12 ay boyunca sürekli olarak tespit edilen mağdur ailelere ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Gönül,  “Gelen yardımlar oranında ihtiyaç sahibi ailelere yardımları ulaştırdık.  Biz burada ziyaret ettiğimiz kardeşlerimize de her zaman için şunu söyledik; mallarınızın hayırlı olanını,  güzel olanını Allah rızası için infak etmediğimiz zaman o malınızdan kendiniz için bir hayır bekleyemezsiniz. Biz 6 yıldır mücadele ediyoruz. Hayırsever kardeşlerimizden alıp fakir muhtaç ailelere veriyor ve bu şekilde hayra vesile olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

“Bin 34 fakir ve muhtaç aileye yardımda bulunduk”

Mayıs ve Haziran içerisinde toplamda bin 34 aileye yardım ulaştırdıklarını ifade eden Gönül, Bu yardımların içerisinde, gıda, beyaz et, kırmızı et ve nakit olmak üzere 81 bin 559 TL tutarında yardımlarda bulunduklarını söyledi. (İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum